• Ναυτιλία

    MSC Seashore: Ονοματοδοσία για το κρουαζιερόπλοιο στο νησί του Απόντε στις Μπαχάμες

    MSC Seashore


    Εκδήλωση έγινε για το κρουαζιερόπλοιο MSC Seascape στα ναυπηγεία της Fincantieri, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η ονοματοδοσία του αδελφού πλοίου MSC Seashore, στο νησί Ocean Cay MSC Marine Reserve που βρίσκεται στις Μπαχάμες, ιδιοκτησίας της εταιρείας του Τζιανλουίτζι Απόντε.

    Το MSC Seascape είναι ένα από τα τρία πλοία της MSC Cruises που ναυπηγούνται, τα άλλα δύο κρουαζιερόπλοια θα παραδοθούν το 2022, ενώ ήδη δύο άλλα πλοία δρομολογήθηκαν σε κρουαζιέρες.

    Η εκδήλωση της MSC Cruises για την ναυαρχίδα της MSC Seascape έγινε στο ναυπηγείο Fincantieriκαι είναι το δεύτερο πλοίο κλάσης Seaside EVO που θα εισέλθει στον στόλο της MSC Cruises και το τέταρτο πλοίο στην εξαιρετικά καινοτόμο κατηγορία Seaside της γραμμής.

    Ο Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, δήλωσε: «Η ναυπήγηση του MSC Seascape σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του στόλου μας και το σκάφος θα διασχίσει τους ωκεανούς μέσω ενός ακόμη πλήθους εξαιρετικά καινοτόμων θαλάσσιων και σχεδιαστικών χαρακτηριστικών.

    Συνεχίσαμε με τα φιλόδοξα σχέδια, παρά την πανδημία, και σήμερα είναι μια διπλή γιορτή για το MSC καθώς η επόμενη ναυαρχίδα μας MSC Seascape επιπλέει στο νερό ταυτόχρονα καθώς το αδελφό της πλοίο MSC Seashore ονομάζεται επίσημα στο δικό μας ιδιωτικό νησί, Ocean Cay MSC Marine Reserve. Το MSC Seascape – μαζί με το MSC Seashore – διαθέτει μερικές από τις πιο πρόσφατες περιβαλλοντικές τεχνολογίες και λύσεις για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών του στο περιβάλλον που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα περαιτέρω βήμα προς την υλοποίηση της φιλοδοξίας μας να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050».

    Το κρουαζιερόπλοιο GT 169.400 MSC Seascape θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5.877 επισκέπτες με 13.000 τ.μ. εξωτερικού χώρου.

    Το αδελφό πλοίο του MSC Seascape, MSC Seashore, ονομάστηκε επίσημα στο Ocean Cay MSC Marine Reserve στις Μπαχάμες, και είναι η πρώτη τελετή ονομασίας κρουαζιερόπλοιου που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό νησί. Η τελετή ονομασίας του πλοίου σηματοδοτεί επίσης τα επίσημα εγκαίνια του Ocean Cay MSC Marine Reserve, το οποίο άνοιξε στα τέλη του 2019 και έκλεισε προσωρινά λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19.

    Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα στην κατηγορία του συστήματα επεξεργασίας λυμάτων με πρότυπα καθαρισμού που είναι υψηλότερα από τις περισσότερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στην ξηρά, προηγμένα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων, συστήματα επεξεργασίας υδάτων έρματος εγκεκριμένα από την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα για την πρόληψη των εκροών λαδιών από τους χώρους μηχανών και διάφορες αποτελεσματικές βελτιώσεις ενεργειακής απόδοσης – από συστήματα ανάκτησης θερμότητας έως φωτισμό LED ικανό να εξοικονομεί ενέργεια.

    Τα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν 2.270 καμπίνες με 12 διαφορετικούς τύπους καμπινών και σουίτες με μπαλκόνι, συμπεριλαμβανομένων των πολυπόθητων σουιτών, 11 χώρους εστίασης, 19 μπαρ και σαλόνια με πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό στο «Al Fresco», 6 πισίνες συμπεριλαμβανομένης μιας εκπληκτικής πισίνας υπερχείλισης στο πρυμναίο χώρο του σκάφους με απίστευτη θέα στον ωκεανό.

    Το MSC Yacht Club είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές στον στόλο της MSC Cruises, με σχεδόν 3.000 τ.μ. χώρου για να προσφέρει εκπληκτική θέα στον ωκεανό από τα μπροστινά καταστρώματα του πλοίου. Υπάρχει ένας εκτεταμένος παραλιακός πεζόδρομος μήκους 540 μέτρων και μια εντυπωσιακή Γέφυρα των Στεναγμών με γυάλινο δάπεδο στο κατάστρωμα 16 με ένα μοναδικό πλεονέκτημα του ωκεανού.

    Διαβάστε επίσης:

    Προβληματισμός για τον συνωστισμό με τα κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη

    TUI: Δείξαμε ότι οι κρουαζιέρες με αυστηρό πρωτόκολλο είναι ασφαλείς

    Ο Ο.Λ. Ηρακλείου άντλησε εμπειρίες και τεχνογνωσία από το λιμάνι της Βαρκελώνης



    ΣΧΟΛΙΑ