• Ναυτιλία

    Η νέα πρωτοβουλία του Πήτερ Γ. Λιβανού λέγεται EcoLog – Δημιουργεί ένα εικονικό αγωγό με 60 πλοία

    Ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Γ. Λιβανός

    Ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Γ. Λιβανός


    Ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Γ. Λιβανός υποστηρίζει επιχειρηματικά μια νέα εταιρεία δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS- Carbon capture, utilisation and storage ), την EcoLog, που σχεδιάζει να γίνει μια κορυφαία παγκόσμια επιχείρηση με έναν εικονικό αγωγό 60 πλοίων, μαζί με συνδεδεμένα τερματικά εισαγωγής και εξαγωγής, θα μπορεί να μεταφέρει 50 εκατομμύρια τόνους CO2 ετησίως μέχρι το 2035.

    Αναλυτικότερα, η νέα επιχείρηση αποτελεί μέρος της Ceres Shipping, που ίδρυσε ο αείμνηστος πατέρας του Γιώργος Π. Λιβανός, τα συμφέροντα της οποίας καλύπτουν τους τομείς μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και ξηρού χύδην φορτίου μέσω της GasLog και της DryLog, αντίστοιχα.

    «Πιστεύουμε ότι το EcoLog θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της επειγόντως απαιτούμενης υιοθέτησης του CCUS, προσφέροντας υπηρεσίες midstream σε κλίμακα και ταχύτητα», γνωστοποίησε η Ceres Shipping.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η EcoLog, τα πλοία της θα είναι σε κλίμακα που θα κυμαίνεται από 20.000 κυβικά μέτρα για τις περιφερειακές συναλλαγές και 85.000 κυβικά μέτρα ικανότητα μεταφοράς φορτίου για εμπορικές συναλλαγές μεγάλων αποστάσεων, και το καθένα θα μεταφέρει πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους CO2 ετησίως μεταξύ των εισαγωγών του και τερματικά εξαγωγής.

    «Τα πλοία και οι τερματικοί σταθμοί θα λειτουργούν σε πίεση 8 bar για να εξασφαλίσουν αποτελεσματική και ασφαλή μεταφορά μεγάλων όγκων CO2. Όλες οι τεχνολογίες που πρόκειται να αναπτυχθούν σε αυτό το δίκτυο έχουν καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, απλώς έχουν αναδιαμορφωθεί», πρόσθεσε η εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    H Swan Hellenic αρχίζει νωρίτερα τις κρουαζιέρες στην Αρκτική

    Δύο FSRU στη γερμανική κυβέρνηση ναύλωσε ο Γιώργος Προκοπίου



    ΣΧΟΛΙΑ