• Ναυτιλία

    Η MSC επενδύει στο Βιετνάμ 6 δισ. δολάρια σε λιμενικό κόμβο κοντέινερ 15 εκατ. teu

    Τζιανλουίτζι Απόντε - MSC

    Τζιανλουίτζι Απόντε


    Η Geneva – TIL, θυγατρική της MSC, του Τζιανλουίτζι Απόντε κατέληξε σε συμφωνία με τις τοπικές αρχές του  Χο Τσι Μινχ, στο Βιετνάμ, για την κατασκευή κόμβου μεταφόρτωσης στην προαστιακή περιοχή Can Gio, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

    Συνολικά, η TIL  θα επενδύσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την εγκατάσταση, η οποία θα έχει 7,2 χιλιόμετρα αποβάθρας και χωρητικότητα χειρισμού περίπου 15 εκατομμυρίων TEU ετησίως και θα να ελλιμενίζονται πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας έως 24.000 TEU.

    Ο παγκόσμιος ναυτιλιακός μεταφορέας θα συνεργαστεί με τις εθνικές ναυτιλιακές γραμμές του Βιετνάμ και το λιμάνι της Σαϊγκόν για την κατασκευή του λιμανιού, που θα ξεκινήσει το 2024, με την πρώτη φάση να αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερα χρόνια.

    Με αυτόν τον τρόπο η MSC σκοπεύει να επωφεληθεί από την ανάπτυξη της κυκλοφορίας εμπορευματοκιβωτίων στο Βιετνάμ, καθώς και από την  απότομη αύξηση των εξαγωγών  και την επιτυχία της στρατηγικής της κυβέρνησης να προσελκύσει μέρος των θέσεων εργασίας στον τομέα της μεταποίησης που παραδοσιακά πραγματοποιούνται στην Κίνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ocean Pal εξασφάλισε έσοδα 1,76 εκατ. δολαρίων

    Μαρινάκης – Φράγκου: Δεν παραβιάζουμε κανένα εμπάργκο, τηρούμε τις κυρώσεις ως έχουν



    ΣΧΟΛΙΑ