• Ναυτιλία

    Η Maritime Robotics κατασκευάζει μικρά πλοία χωρίς πληρώματα

    Η Maritime Robotics κατασκευάζει μικρά πλοία χωρίς πληρώματα


    Η Νορβηγική εταιρεία Maritime Robotics, η οποία είναι η εταιρεία που δημιουργεί καινοτόμες λύσεις σε πλοία χωρίς πληρώματα, έλαβε το πράσινο φως για τη δημιουργία της πρώτης εμπορευματικής διαδρομής στον κόσμο για μη επανδρωμένα φορτηγά σκάφη.

    Η εταιρεία θα εκμεταλλεύεται μικρά πλοία χωρίς πλήρωμα στη διαδρομή μεταξύ Τρόντχαϊμ και Βάνβικαν, με την έγκριση της Νορβηγικής Διοίκησης Ακτών και της Νορβηγικής Ναυτιλιακής Διοίκησης.

    Το μη επανδρωμένο πλοιάριο της Maritime Robotics, το Mariner, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση της πρόσφατα εγκεκριμένης εμπορευματικής διαδρομής.

    Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Τρόντχαϊμ και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Vanvikan, που βρίσκονται στο Fosenhalvøya, και τα ταξίδια χωρίς πλήρωμα θα μεταφέρουν αγαθά και εξοπλισμό μεταξύ των δύο τοποθεσιών.

    Η εμπορευματική διαδρομή με φορτηγά σκάφη, χωρίς πληρώματα, θεωρείται κρίσιμο βήμα για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων λύσεων μεταφορών και η Νορβηγία ως πρωτοπόρος χώρα στην ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων, νόμων και κανονισμών, πρέπει να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες αυτής της εξέλιξης, όπως εξηγεί ο COO της Maritime Robotics, Eirik Hovstein.

    Το έργο έχει λάβει υποστήριξη από το Zawas, ένα cluster καινοτομίας, σε συνεργασία με την Innovation Norway και τη νορβηγική βιομηχανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Pyxis (Βαλέριος Βαλέντης): Κέρδη 5,3 εκατ. δολαρίων

    Γιώργος Γιουρούκος: Εκτίναξη κερδών για την Global Ship Lease – Eνδιαφέρον για εξαγορές πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ