• Ναυτιλία

    Pyxis (Βαλέντιος Βαλεντής): Κέρδη 5,3 εκατ. δολαρίων

    Βαλέντιος (Έντι) Βαλεντής, Pyxis Tankers

    Βαλέντιος (Έντι) Βαλεντής, Pyxis Tankers


    Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία Pyxis, του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ανέφερε ότι είχε καθαρά έσοδα άνω των 17 εκατομμυρίων δολαρίων, με το προσαρμοσμένο Ebitda να διαμορφώνεται σε περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά έσοδα στην περιοχή των 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα είναι σαφώς καλύτερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2021, κυρίως λόγω των αλλαγών στη σύνθεση του στόλου και των υψηλότερων ναύλων spot.

    Η εταιρεία, ισχυρίζεται ότι οι συνθήκες ναύλωσης εξακολουθούν να είναι ισχυρές για την Pyxis, όπου η ισοδύναμη τιμή ημερήσιας χρονοναύλωσης ανά πλοίο αυξήθηκε από 29.062 δολάρια το τρίτο τρίμηνο, σε 36.800 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Επίσης, η εταιρεία Pyxis Tankers, γνωστοποίησε ότι προσπαθεί να επεκτείνει τον στόλο της εταιρείας με νέες εξαγορές. Η εταιρεία αναμένει να αυξήσει τον στόλο αποκτώντας σύγχρονα οικολογικά αποδοτικά MR2. Τώρα η εταιρεία διαχειρίζεται ένα στόλο πέντε δεξαμενόπλοιων (MR2), όλα ναυπηγημένα στη Νότια Κορέα και που αξιποιούνται στο πλαίσιο μιας μικτής στρατηγικής ναύλωσης.

    Επισημαίνεται ότι η εταιρεία πούλησε ένα παλαιό MR2 και δύο μικρά δεξαμενόπλοια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Βαλέντιος Βαλεντής επεσήμανε ότι η Pyxis , πέρυσι, απέκτησε δύο δεξαμενόπλοια κατασκευής 2013 και 2017. «Η συνεχιζόμενη εξέλιξη του στόλου θα προσφέρει πολλά λειτουργικά οφέλη και θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Γιουρούκος: Εκτίναξη κερδών για την Global Ship Lease – Eνδιαφέρον για εξαγορές πλοίων

    Γιώργος Κουμπενάς: Αναμένεται μεγάλη ανάκαμψη της κρουαζιέρας



    ΣΧΟΛΙΑ