• Ναυτιλία

    Η Ινδία θα κατασκευάσει 24 πλοία για την Ρωσία

    Εμπορικά πλοία εγκλωβισμένα στην Μαύρη Θάλασσα


    Η Ινδία θα ναυπηγήσει 24 εμπορικά πλοία για τη Ρωσία τα επόμενα τρία χρόνια για να διευκολύνει το εμπόριο μέσω της Κασπίας Θάλασσας.

    Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Κασπίας Διεθνούς Λέσχης Ενσωμάτωσης «Βορράς – Νότος» Ντμίτρι Ντουμπόβικ, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Νέου Δελχί θα υπογραφεί αύριο Πέμπτη σε διεθνές φόρουμ στη ρωσική πόλη Αστραχάν.

    «Η κατασκευή των πρώτων τεσσάρων πλοίων θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε ένα ναυπηγείο στη Γκόα», δήλωσε ο Ντουμπόβικ. Η Ινδία θα κατασκευάσει τρεις τύπους πλοίων για τη Ρωσία: δεξαμενόπλοια χημικών, πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, για συνολικά 24 μονάδες που θα παραδοθούν έως το 2027.

    Η Κασπία Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη εσωτερική υδάτινη περιοχή στον κόσμο, που βρίσκεται μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και συνορεύει με τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν.

    Τρεις μεγάλοι ποταμοί και πολλά μικρότερα ποτάμια εκβάλλουν στην Κασπία Θάλασσα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εμπορικών οδών. Τον τελευταίο χρόνο η περιοχή γνώρισε έξαρση της μεταφορικής δραστηριότητας, με την εμφάνιση νέων δρομολογίων μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ κατά της Ρωσίας.

    Τα ρωσικά πλοία απαγορεύτηκαν από τα ευρωπαϊκά λιμάνια και η Μόσχα αναγκάστηκε να ανακατευθύνει τις εμπορικές της ροές προς τα ανατολικά.

    Διαβάστε επίσης

    Ινδία: Θα καταθέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2036

    ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 21 Ιταλοί ακροδεξιοί στο Ελευθέριος Βενιζέλος



    ΣΧΟΛΙΑ