• Ναυτιλία

    Η. Γκότσης: Ένα ακόμα μεταχειρισμένο τάνκερ στον στόλο της Eurotankers

    Ηλίας Γκότσης Eurotankers Inc. ναυτιλία

    Ο Ηλίας Γκότσης, επικεφαλής της Eurotankers Inc. με τη Δωροθέα Ιωάννου του American Club-Piraeus


    Η ελληνική ναυτιλιακή Eurotankers του εφοπλιστή Ηλία Γκότση φέρεται να είναι πίσω από την εξαγορά του τάνκερ LR2 Sigma Integrity (χωρητικότητας 105.300 dwt, κατασκευής 2009) από τη γερμανική Conti, συνεχίζοντας την επέκταση του στόλου της.

    Την αποκάλυψη για την ταυτότητα του αγοραστή έκανε αξιωματούχος της Conti στο TradeWinds, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την Eurotankers. Ο ίδιος αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε σε οικονομικές λεπτομέρειες, ωστόσο ορισμένοι ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι το πλοίο πωλήθηκε έναντι 20 εκατ. δολαρίων. Το ποσό αυτό είναι χαμηλότερο από τα 20,5 εκατ. δολάρια έναντι των οποίων φερόταν να έχει πωληθεί το πλοίο σε άλλη ελληνική εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, με την Conti την περίοδο εκείνη να διαψεύδει την πώληση του πλοίου.

    Αν επιβεβαιωθεί το deal, ο στόλος της Eurotankers θα ανέρχεται πλέον στα 18 πλοία, εκ των οποίων τα 15 τάνκερ και τα τρία bulkers. Όλα τα τάνκερ της εταιρείας έχουν αποκτηθεί ως μεραχειρισμένα. Θα είναι επίσης η 11η εξαγορά πλοίου από την εταιρεία τα τελευταία 2,5 χρόνια, με το συνολικό κόστος των αγορών αυτών να υπολογίζεται κοντά στα 190 εκατομμύρια δολάρια. Κατά την ίδια περίοδο η εταιρεία έχει πουλήσει μόνο δύο τάνκερ για διάλυση και κανένα πλοίο της για περαιτέρω απασχόληση.

    Πάντως, η τιμή των 20 εκατ. δολαρίων υποδεικνύει μία αποδυνάμωση στην αγορά των μεταχειρισμένων τάνκερ LR2, καθώς τον Μάιο ο όμιλος Χανδρή είχε πουλήσει δύο τέτοια τάνκερ, χωρητικότητας 115.800 dwt και κατασκευής 2009 (τα Amorea και Aegea), σε κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης, έναντι 23,7 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Όταν οι εφοπλιστές κάνουν business: Το «χρυσό» deal του Ευάγγελου Πιστιόλη με τον Αδαμάντιο Πολέμη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Αλλαγή πλεύσης για τη Navios Containers. Τα νέα σχέδια για την εισαγωγή των μετοχών της στο Nasdaq

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα διαλυτήρια η… πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα σε Βαφειά και Geden



    ΣΧΟΛΙΑ