• Ναυτιλία

    Η Dorian LPG του Τζον Χατζηπατέρα δίνει μέρισμα $1 ανά μετοχή και συνολικά $40,6 εκατ.

    Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG

    Τζον Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG


    H Dorian LPG Ltd. του Τζον Χατζηπατέρα γνωστοποίησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα δώσει μέρισμα σε μετρητά ύψους 1 δολάριο ανά μετοχή.

    Τα συνολικά μερίσματα που θα καταβληθούν θα ανέλθουν 40,6 εκατομμύρια δολάρια. Το μέρισμα είναι πληρωτέο στις 27 Φεβρουαρίου 2024 κατά το κλείσιμο των εργασιών στις 5 Φεβρουαρίου 2024.

    Η εταιρεία διαχειρίζεται 25 πλοία, τέσσερα από τα οποία είναι ναυπήγησης 2023. Τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο του 2023 ήταν 144,33 εκατ. δολάρια, ενώ τα προηγούμενα τρίμηνα τα έσοδα ήταν 110,81 εκατ. δολάρια και 135,02 εκατ. δολάρια.

    Ο Ιωάννης Κ. Χατζηπατέρας είναι πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος. Ο Τζον Χατζηπατέρας, που γεννήθηκε το 1950, ασχολείται ενεργά με τη διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών από το 1972.

    Από το 1972 έως το 1992, ο Γιάννης Χατζηπατέρας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Peninsular Maritime Ltd., στο Λονδίνο και στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος της Eagle Ocean.

    Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, του Συμβουλίου της Intertanko και είναι μέλος του Baltic Exchange από το 1972 και του Αμερικανικού Γραφείου Ναυτιλίας από το 2011.

    Επίσης, υπήρξε μέλος του Συμβουλίου της Σχολής Γλώσσας και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Georgetown και είναι διαχειριστής του Kidscape, ενός κορυφαίου φιλανθρωπικού οργανισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Διετέλεσε Διευθυντής της SEACOR Holdings Inc., ενός παγκόσμιου παρόχου εξοπλισμού θαλάσσιων μεταφορών και υπηρεσιών logistics, από το 2000 έως το 2013.

    Διαβάστε επίσης: 

    Aegean Baltic Bank: Στοχεύει σε νέες συμφωνίες στην εγχώρια αγορά χρηματοδότησης πλοίων

    Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες της 9ης Συνδιάσκεψης «Our Ocean Conference»

    Γιώργος Πατέρας: Το Ναυτικό Επιμελητήριο εκπροσωπεί 26.000 ελληνικές σημαίες



    ΣΧΟΛΙΑ