• Ναυτιλία

    Η Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού εξασφάλισε δάνειο 100 εκατ. δολαρίων από την DNB Bank

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal


    Η Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, εξασφάλισε δανειακή διευκόλυνση από την DNB Bank, ύψους έως και 100 εκατομμύρια δολάρια με ημερομηνία λήξης τον Δεκέμβριο του 2029.

    Η Diana Shipping γνωστοποίησε ότι έκλεισε συμφωνία για την ανάληψη 100 εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας ως υποθήκη δέκα πλοία. Τα έσοδα από τη δανειακή διευκόλυνση αναχρηματοδότησαν άλλες δανειακές διευκολύνσεις με συνολικό ανεξόφλητο ποσό περίπου 68,7 εκατ. δολαρίων.

    Αναλυτικότερα, δύο υπάρχουσες δανειακές διευκολύνσεις με την ABN AMRO Bank ύψους περίπου 31,4 εκατομμυρίων δολαρίων και 37,3 εκατομμυρίων δολαρίων με ημερομηνίες λήξης τον Ιούνιο του 2024 και τον Μάιο του 2026, αντίστοιχα, αφορούσαν τα ίδια δέκα πλοία.

    Τα υπόλοιπα έσοδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των εξόδων συναλλαγής και των εξόδων που προκύπτουν σε σχέση με τη σύμβαση δανείου ή και γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Το νέο δάνειο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπόκειται σε μια αμοιβαία συμφωνία στο τέλος του τέταρτου έτους.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία υπέγραψε επίσης μια διευκόλυνση προθεσμιακού δανείου με τη Nordea Bank Abp έως και 22,5 εκατ. δολαρίων με ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2028. Η ανάληψη του συνολικού ποσού έχει ήδη γίνει και εξασφαλίστηκε από τέσσερα πλοία.

    Τα έσοδα από τη δανειακή διευκόλυνση αναχρηματοδότησαν την υπάρχουσα δανειακή διευκόλυνση με ανεξόφλητο ποσό περίπου 20,9 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Nordea Bank Abp που σχετίζεται με τα ίδια τέσσερα πλοία.

    Ο στόλος πλοίων της Diana Shipping αποτελείται σήμερα από 42 πλοία ξηρού χύδην φορτίου με συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα περίπου 4,7 m dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία 10,19 έτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Μειώθηκαν κατά 2,7% οι ναύλοι εμπορευματοκιβωτίων

    Attica Group: Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. και στις Επιτροπές Ελέγχου

    Χατζημανώλη: Προτεραιότητα η δημιουργία One Stop Shipping Centre στην Κύπρο



    ΣΧΟΛΙΑ