• Ναυτιλία

    Η Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου θυμάται… (βίντεο)

    • NewsRoom

    Νουνού Μαρτίνου


    Η Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου είναι η ισχυρή γυναίκα που έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία του ναυτιλιακού ομίλου Thenamaris, ορθώνοντας μία αυτοκρατορία σε έναν άκρως ανδροκρατούμενο κλάδο.

    Υπό την καθοδήγηση της Νουνού, η οικογένεια Μαρτίνου έκανε την πρώτη της επένδυση στη θάλασσα τη δεκαετία του 1960, ενώ τις αρχές και την μεθοδικότητά της κατάφερε να τις μεταδώσει στους τρεις γιους της, Ανδρέα, Θανάση και Ντίνο, που κατάφεραν επίσης να διακριθούν στη ναυτιλιακή σκηνή.

    Όταν, τη δεκαετία του ΄90, και συγκεκριμένα το 1991, η Αθηνά αποφασίζει να παραδώσει τα ηνία στα παιδιά της, ο Θανάσης Μαρτίνος αποχωρεί από την εταιρεία, για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean Maritime.

    Το 1997, ακολούθησε ο Ανδρέας, που προχώρησε στην ίδρυση της ναυτιλιακής Minerva Marine, αφήνοντας ουσιαστικά στο τιμόνι της Thenamaris στον μικρότερο σε ηλικία αδελφό, Ντίνο.

    Η Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου σε παλαιότερη συνέντευξή της στο site ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ του δημοσιογράφου Σέργιου Τράμπα είχε μιλήσει για τα πρώτα βήματα της οικογένειας στη ναυτιλία και το πώς κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση του ναυτιλιακού κόσμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Νικόλας Μαρτίνος: H νέα κίνηση της Thenamaris στην αγορά των τάνκερ

    Θανάσης Μαρτίνος: Η Eastmed συνεχίζει τις επενδύσεις στα MR τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ