• Ναυτιλία

    Η Angelakos (Hellas) S.A ενισχύει την ιατρική έρευνα για την πανδημία 

    Ευάγγελος Ηλ. Αγγελάκος


    Συνεχίζοντας την παράδοση του «διακονεῖν» την κοινωνία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας, η Angelakos (Hellas) S.A. και η οικογένεια Ευαγγέλου Ηλ. Αγγελάκου πήραν την πρωτοβουλία και στήριξαν, δια μέσου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δημόσια νοσοκομεία στο κέντρο και την περιφέρεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

    Συγκεκριμένα, έχουν δωρίσει ιατρικά μηχανήματα διάγνωσης και υποβοήθησης, καθώς και συσκευές παρακολούθησης φυσιολογικών παραμέτρων στα νοσοκομεία «Σωτηρία» Αθηνών, στο «Σκυλίτσειο» Χίου, καθώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών.

    Επιπλέον, και αποδίδοντας φόρο τιμής προς μεγάλους ευεργέτες του έθνους μας, στα μηχανήματα τοποθετήθηκαν πλακίδια με αντίστοιχη αφιέρωση εις μνήμην των Ανδρέα Συγγρού, Ιωάννη Βαρβάκη (Λεοντή), Ζαννή Στεφάνοβικ-Σκυλίτση, Απόστολου Αρσάκη, Ευαγγέλη Ζάππα και Βαρόνου Σίμωνα Σίνα.

    Παράλληλα, χρηματοδότησαν την διεξαγωγή Ιατρικής Έρευνας αιχμής παγκόσμιας εμβέλειας για τον ιό SARS-COV-2. Αυτή διενεργείται από ομάδα επιστημόνων του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μελέτης και Αντιμετώπισης Γενετικών και Κακοήθων Νοσημάτων της Παιδικής Ηλικίας, Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο, Νοσοκομείο Αθηνών Παίδων «Αγία Σοφία» του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με επιστήμονες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

    Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία έχει επιφέρει τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές τόσο στην πατρίδα μας όσο και στον κόσμο.

    Η Angelakos (Hellas) S.A. και η οικογένεια Ε. Η. Αγγελάκου συγχαίρουν όλους τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό όλων των νοσοκομείων, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου εναντίον της πανδημίας, για την Ιπποκράτειο αφοσίωση τους στο λειτούργημά τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιώργος Πιτσιλής: Πιο συνεπείς οι Έλληνες στο ραντεβού με την εφορία μέσα στην πανδημία σε σχέση με πέρυσι

    Βίκυ Καρέλια: Το ταξίδι μέσα στην παράδοση έγινε ένα με το ταξίδι της ζωής μου



    ΣΧΟΛΙΑ