• Ναυτιλία

    Hapag-Lloyd: Εξασφάλισε το 40% του τερματικού σταθμού της Ινδίας JM Baxi Ports & Logistics Limited

    Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd

    Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd


    Η Γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd απέκτησε ένα σημαντικό μερίδιο που θα διαμορφωθεί στο τελικό στάδιο στο 40% στον κορυφαίο ιδιωτικό τερματικό σταθμό και παροχής υπηρεσιών εσωτερικής μεταφοράς της Ινδίας JM Baxi Ports & Logistics Limited.

    Η Hapag-Lloyd AG υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία και σύμφωνα με τους όρους της, θα αποκτήσει το 35% της JM Baxi Ports & Logistics Limited (JMBPL) από μια θυγατρική της Bain Capital Private Equity.

    Ωστόσο, με μία δεύτερη συμφωνία που υπέγραψε η Hapag-Lloyd AG με την JMBPL και την οικογένεια Kotak, εξασφαλίζει στην Hapag-Lloyd με προαποφασισμένη αύξηση κεφαλαίου τη συμμετοχή της στο 40%.

    Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν. Η JM Baxi Ports & Logistics Limited είναι κορυφαίος ιδιωτικός τερματικός σταθμός και πάροχος υπηρεσιών εσωτερικής μεταφοράς στην Ινδία με 5.400 άτομα προσωπικό και ετήσιους όγκους εμπορευματοκιβωτίων 1,6 εκατομμυρίων TEU.

    Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων, τερματικό σταθμό πολλαπλών χρήσεων, αποθήκες εμπορευματοκιβωτίων στην ενδοχώρα, σταθμούς μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πρόσθετες δραστηριότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως υπηρεσίες σιδηροδρομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ινδία. Η εταιρεία κέρδισε επίσης πρόσφατα πρόσθετες παραχωρήσεις για τη λειτουργία τερματικών εμπορευματοκιβωτίων στη Nhava Sheva και στο Tuticorin.

    Η Hapag-Lloyd επεκτείνει συνεχώς τη συμμετοχή της στον τομέα των τερωματικών σταθμών στο πλαίσιο της Στρατηγικής 2023, πιο πρόσφατα μέσω μιας συμφωνίας για την απόκτηση της επιχείρησης τερματικών σταθμών της SM SAAM με έδρα τη Χιλή.

    Η Hapag-Lloyd έχει επίσης μερίδια στον όμιλο Spinelli με έδρα την Ιταλία, στο Jade Weser Port στο Wilhelmshaven, στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Altenwerder στο Αμβούργο, στον τερματικό σταθμό TC3 στην Ταγγέρη και στον τερματικό σταθμό 2 στη Damietta της Αιγύπτου, ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή.

    Διαβάστε επίσης:

    Celestyal Cruises: Ο Lee Haslett νέος εμπορικός διευθυντής – O Χάρης Μπρουσαλιάν υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Αναντικατάστατος ο ρόλος του ναυτικού στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα



    ΣΧΟΛΙΑ