• Ναυτιλία

    H MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε απέκτησε το 80% του τερματικού σταθμού Trieste Marine Terminal

    Τζιανλουίτζι Απόντε - MSC

    Τζιανλουίτζι Απόντε


    Η Mediterranean Shipping Company, του Τζιανλουίτζι Απόντε ελέγχει πλέον το 80% του τερματικού σταθμού Trieste Marine Terminal.

    Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Antonio Maneschi, «η Tmt σχεδιάζει την επέκταση του τερματικού σταθμού και πρόκειται για ένα έργο που από πλευράς ιδιωτικών επενδύσεων δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ιταλικού λιμενικού συστήματος. Η εταιρική λειτουργία (με τον όμιλο MSC να αυξάνει τα μερίδια της στο 80%) είναι απαραίτητη για τη δομή της Tmt με τον καταλληλότερο τρόπο για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων».

    Ο ισχυρός άνδρας της TO Delta διευκρινίζει επίσης ότι «οι συμφωνίες μεταξύ των μετόχων παραμένουν αυτές που ισχύουν και είναι τυπικές μιας κοινοπραξίας που χαρακτηρίζεται από ένα κοινό στρατηγικό όραμα των εταίρων».

    Η ανώτατη διοίκηση θα παραμείνει επίσης στη θέση της, ξεκινώντας από τον διευθύνοντα σύμβουλο Stefano Selvatici.

    «Η διοίκηση της Tmt δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και έχει επιβεβαιωθεί ότι θα διαχειριστεί τις σημαντικές μελλοντικές προκλήσεις» υπογράμμισε ο Maneschi και πρόσθεσε:

    «Αυτή η επιχείρηση θα επιτρέψει στον όμιλο TO Delta αφενός να υποστηρίξει το έργο επέκτασης του Tmt, αφετέρου να αναπτύξει διατροπικές δραστηριότητες, ιδίως εκείνες που κατευθύνονται στην Τεργέστη, οι οποίες έχουν αποδειχθεί η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του τερματικού μας».

    Το 2022, ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στο Molo VII του λιμανιού της Τεργέστης κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ. Από τον περασμένο Οκτώβριο, τα κοντέινερ που διακινήθηκαν έφτασαν τα 632.579 και είναι αυξημένα κατά 15% τους πρώτους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Παρελήφθη το κρουαζιερόπλοιο MSC World Europa – Τζιανλουίτζι Απόντε: «Είναι ένα αριστούργημα σχεδιασμού και τεχνολογίας»



    ΣΧΟΛΙΑ