• Ναυτιλία

    H Lomar Shipping της οικογένειας Λογοθέτη αγόρασε 3 φορτηγά πλοία και πούλησε ένα με 10 εκατ. δολ.

    Libra Group: Τι απαντά για το δημοσίευμα του Wiseman και τη δικαστική δικαίωση του Βίκτωρ Πιζάντε

    Γιώργος Λογοθέτης, εφοπλιστής


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar Shipping, που ελέγχεται από την οικογένεια Λογοθέτη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, απέκτησε τρία bulkers «Dolphin 57» supramax.

    Η εταιρεία πρόσθεσε ήδη στο στόλο της, το πλοίο Oslo Trader, χωρητικότητας 57.038 dwt. Πρόκειται για το πρώην «Ariadne», που κατασκευάστηκε το 2010, ενώ το Lima Trader 56.702 dwt κατασκευής 2012 (πρώην «Universal Bangkok») και το 57.075-dwt Trader (Room), πρώην «Haut Brion»), που κατασκευάστηκε το 2011, θα παραδοθούν αργότερα αυτόν τον μήνα.

    Επισημαίνεται ότι και τα τρία πλοία είναι κινεζικής κατασκευής, αυξάνοντας την ικανότητα μεταφοράς χύδην φορτίου της Lomar σε εννέα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικόλαος Γεωργίου, προηγουμένως είχε πουλήσει ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου της.

    Η Lomar Shipping, η οποία είναι θυγατρική της Libra Group, παρέδωσε το δεξαμενόπλοιο χημικών «Apollo» στους νέους ιδιοκτήτες της, Navigator Line Ship Management and Operation, στο Sharjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.Το πλοίο των 24.000 νεκρών βαρών, κατασκευής 2003, πουλήθηκε για σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 16,71 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ