• Ναυτιλία

    H Fidelity επενδύει στο ξηρό φορτίο – Οι ελληνικές επιλογές

    Π. Παππάς, Σ. Παληού, Π. Χατζηιωάννου


    Σημαντικά μερίδια σε ναυτιλιακές που δραστηριοποιούνται στην αγορά ξηρού φορτίου περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της επενδυτικής εταιρείας Fidelity, με την μεγαλύτερη τοποθέτηση της να εστιάζεται στην Star Bulk, συμφερόντων του Πέτρου Παππά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεφαλαιαγοράς, στο τέλος του δευτέρου τριμήνου 2021, η εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη, είχε στην κατοχή της ποσοστό σχεδόν 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Star Bulk, αξίας 207 εκατ. δολαρίων

    Συγκεκριμένα, η Fidelity Management & Research κατέχει 10.070.830 μετοχές της ελληνικής ναυτιλιακής, ποσοστό 9,85% και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, μετά το private equity Oaktree Capital Management, που κατέχει 25.993,242 μετοχές, ποσοστό 25,42%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNN business.

    Σημειώνεται ότι στις αρχές του καλοκαιριού, ο μεγαλομέτοχος της Star Bulk πούλησε 10,6 εκατ. μετοχές της εταιρείας στην Morgan Stanley. Το Oaktree Capital διέθετε πριν από την αποεπένδυση 39 εκατ. μετοχές της Star Bulk.

    Η ναυτιλιακή του Πέτρου Παππά τροποποίησε φέτος τη μερισματική της πολιτική και ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,30 δολ. ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά την εμφάνιση υψηλών κερδών.

    Yπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή είχε δώσει τελευταία φορά μέρισμα 0,05 δολ. ανά μετοχή κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2019.

    Οι άλλες συμμετοχές

    Mερίδιο 10,66%, 4.467.561 μετοχές, κατέχει η Fidelity στην Genco Shipping & Trading και αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της.

    Επίσης, η επενδυτική κατέχει 4.238.181 μετοχές της νορβηγικής ναυτιλιακής Golden Ocean Group, ποσοστό 2,14%, αξίας περίπου 41,4 εκατ. δολαρίων και 422.020 μετοχές της αμερικανικής Eagle Bulk, ποσοστό 3,14%, αξίας σχεδόν 16 εκατ. δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι στην Eagle Bulk βασικός μέτοχος είναι η Oaktree Capital Management, με μερίδιο 28,1%.

    Εκτός από την Star Bulk, η Fidelity έχει συμμετοχή και σε άλλες ελληνικών συμφερόντων εισηγμένες ναυτιλιακής εταιρείες.

    Συγκεκριμένα, κατέχει μέσω των αμοιβαίων κεφαλαίων Fidelity Value Fund και Fidelity Advisor Series I, 878,059 μετοχές της Safe Bulkers του εφοπλιστή Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, συνολικής αξίας σχεδόν 3 εκατ. δολαρίων.

    Επίσης, διαθέτει 387.400 μετοχές της ναυτιλιακής Diana Shipping συμφερόντων της οικογένειας Παληού, συνολικής αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ