• Ναυτιλία

    Eurobank: Χρηματοδότησε project για τρία πλοία της Eurodry του Αριστείδη Πίττα

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    Η EuroDry, του Αριστείδη Πίττα, δημιούργησε μια κοινοπραξία με επενδυτές που εκπροσωπούνται από την NRP Project Finance για την αγορά δύο πλοίων ultramax που αποκτήθηκαν πρόσφατα.

    Η κοινοπραξία θα κατέχει το χωρητικότητας 63.197 dwt πλοίο Christos K, πρώην Giants Causeway, και το χωρητικότητας 63.153 dwt,πλοίο Maria, πρώην Sadlers Wells.

    Τα δύο bulker κατασκευάστηκαν το 2015 και αγοράστηκαν τον περασμένο μήνα από την εταιρεία διαχείρισης θαλάσσιων περιουσιακών στοιχείων Marine Capital με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ένα τρίτο σκάφος που αγοράστηκε από τη Marine Capital, που δεν αποτελεί μέρος αυτής της κοινοπραξίας με την NRP Project Finance, είναι το 63.177 dwt, κατασκευής 2014 Gallileo που πρόκειται να μετονομαστεί σε Yannis Pittas. Τα τρία πλοία αγοράστηκαν για συνολική τιμή περίπου 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η EuroDry επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η NRP Investors θα αποκτήσει μερίδιο ιδιοκτησίας 39% σε κάθε ένα από τα πλοία.

    Επιπλέον, η ελληνόκτητη εταιρεία δήλωσε ότι παρέλαβε το Christos K και ότι εξασφάλισε ένα δάνειο 11 εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέεται με την Eurobank για τη μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς. Όταν παραδοθούν τα υπόλοιπα δύο ultramax που αγοράστηκαν από τη Marine Capital, ο στόλος της EuroDry θα αυξηθεί από 11 σε 13 bulkers.

    «Αυτή η δημιουργία κοινοπραξίας μάς βοηθά να χρηματοδοτήσουμε τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη του στόλου μας προς όφελος των μετόχων μας. Μας επιτρέπει επίσης να διευρύνουμε τη βάση των επενδυτών μας και να καθιερώσουμε παρουσία σε μια πολύ αξιόπιστη και έμπειρη ναυτιλιακή αγορά», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EuroDry.

    «Παράλληλα, είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το πλοίο Christos K στην οικογένειά μας, αυξάνοντας περαιτέρω το «eco» cluster του στόλου μας», κατέληξε ο Αριστείδης Πίττας.

    Διαβάστε επίσης

    Ναυτιλία: 30 ποντοπόρα πλοία λιγότερα με ελληνική σημαία

    Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων: Νέα εποχή ή Business As Usual

    Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Σύντομα στα Super Market το εμφιαλωμένο νερό ARRENA της οικογένειας



    ΣΧΟΛΙΑ