• Ναυτιλία

    Γιάννης Κούστας: H Danaos αύξησε το ποσοστό της στην Eagle Bulk – Επενδύει στην αγορά ξηρού φορτίου

    Γιάννης Κούστας, Εφοπλιστής

    Γιάννης Κούστας, Εφοπλιστής


    Στην αγορά περαιτέρω μετοχών της ναυτιλιακής Eagle Bulk Shippping προχώρησε η Danaos Corporation του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, αυξάνοντας το ποσοστό της σε αυτήν στο 11,3%.

    Πρόσφατα η εταιρεία αιφνιδίασε την ναυτιλιακή αγορά αποκαλύπτοντας ότι κατέχει το 9,99% της Eagle Bulk που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου, το οποίο συγκέντρωσε σταδιακά και αθόρυβα.

    Ειδικότερα, με ενημερωτικό σημείωμα της στην SEC, η εταιρεία του κ. Κούστα γνωστοποίησε ότι κατέχει 1.552.865 εκατομμύρια μετοχές της Eagle Bulk που αντιστοιχούν σε ποσοστό 11,3%.

    Πούλησε το ποσοστό της η Oaktree

    Την ίδια ώρα, η Oaktree Capital Management, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Eagle Bulk αποφάσισε να αποχωρήσει από την ναυτιλιακή, πουλώντας πίσω σε αυτήν 3,8 εκατομμύρια μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 28%, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 219,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι το fund ήταν μέτοχος της ναυτιλιακής από τον Οκτώβριο του 2014.

    Η πώληση των μετοχών έγινε στην τιμή των 58 δολαρίων ανά μετοχή, δηλαδή με premium σε σχέση με τα 48,61 δολάρια που ήταν η τιμή κλεισίματος της μετοχής την Πέμπτη 22 Μαΐου 2023.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την Eagle Bulk η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει discount περίπου 16% στην υπολογιζόμενη καθαρή αξία του ενεργητικού της (NAV), με βάση τα οικονομικά στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2023 και τις τρέχουσες αποτιμήσεις του στόλου της.

    Μετά από τη συγκεκριμένη συναλλαγή οι διαθέσιμες μετοχές της Eagle Bulk θα μειωθούν σε περίπου 9,3 εκατομμύρια.

    Η Eagle Bulk είναι εισηγμένη στο χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και διαχειρίζεται συνολικά 52 bulkers, μικρού και μεσαίου μεγέθους, τύπου supramax και ultramax, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Έχει την έδρα της στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ και διαθέτει γραφεία στη Σιγκαπούρη και την Κοπεγχάγη.

    Ο ισολογισμός της ναυτιλιακής παραμένει ισχυρός, με συνολική ρευστότητα περίπου 188 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση τα οικονομικά στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2023.

    Η Danaos διαθέτει ένα στόλο από 68 containerships, χωρητικότητας από 2,200 teu έως 13,100 teu. Η συνολική ρευστότητα της εταιρείας διαμορφώνονταν στα 730,8 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου 2023, αποτυπώνοντας τη δυναμική της και την ισχυρή της θέση.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΑΝΕΚ: Αυτή είναι η πρόταση της Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου – 82 εκατ. ευρώ και τιμή 0,222 ευρώ/μτχ

    Drewry: Έπεσαν ακόμη 5% οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια

     Lloyd’s List: Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν 74 πλοία στο 5μηνο – Πρώτος ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 29 πλοία!

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ