• Ναυτιλία

    Γερμανία: Ρυμουλκήθηκε το containership Mumbai Maersk που είχε προσαράξει σε αβαθή

    • NewsRoom
    Mumbai Maersk

    Mumbai Maersk


    Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Mumbai Maersk» που προσάραξε την Τετάρτη στα αβαθή, κοντά στις ακτές του γερμανικού νησιού Βανγκερούγκε στη Βόρεια Θάλασσα, ρυμουλκήθηκε στα ανοικτά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι γερμανικές αρχές.

    Το μήκους 399 μέτρων πλοίο, υπό σημαία Δανίας, προσάραξε στη διάρκεια του ταξιδιού του από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας στο Μπρεμερχάφεν της Γερμανίας, ενώ πλησίαζε τις εκβολές του ποταμού Βέζερ. Η πρώτη απόπειρα ρυμούλκησης του πλοίου, την Τετάρτη, είχε αποτύχει.

    Αντίθετα η δεύτερη προσπάθεια, με τη συμμετοχή οκτώ ρυμουλκών, στέφθηκε με επιτυχία. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «είναι σε θέση να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Μπρεμερχάφεν με ίδια μέσα, συνοδεία ρυμουλκών», όπως ανέφεραν οι γερμανικές αρχές.

    «Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, δεν υπάρχει ρύπανση, αλλά ούτε και σημάδια ρήγματος στο κύτος του πλοίου», ανέφερε η δανέζικη πλοιοκτήτρια εταιρεία Maersk σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Η Maersk αναμένεται να ξεφορτώσει το Σάββατο τα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε το πλοίο στο λιμάνι του Μπρεμερχάφεν.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Trust Ανδρομέδα: Προς ΑΜΚ έως 8,27 εκατ. ευρώ – Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 25 Φεβρουαρίου

    Aντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Στη φυλακή ακόμα και για πρωτόδικες καταδίκες πλημμεληματικού χαρακτήρα οι δράστες εγκλημάτων αθλητικής βίας

    ΗΠΑ: Στο 4,0% το ποσοστό της ανεργίας τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ