• Ναυτιλία

    Γεωργιάδης: «Αποσύρω την απαίτηση για στήριξη του νομοσχεδίου των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την αντιπολίτευση»

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με τo νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, δηλώνοντας πως αποσύρει την προηγούμενη απαίτησή του για στήριξη του από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    «Είχα πει ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκπροσωπήσω το κράτος στο δικαστήριο για την εξυγίανση των ναυπηγείων», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. «Έχουν προκύψει στο ενδιάμεσο πολιτικά γεγονότα που έχουν επιβαρύνει το κλίμα, οπότε αποσύρω την συγκεκριμένη δήλωση.  Δεν θα τεθεί τέτοιου είδους δίλημμα. Θα ψηφίσετε ελεύθερα.  Προτιμώ να πάρω πάνω μου την ευθύνη για να προχωρήσει η εξυγίανση παρά να μπλέξω τα ναυπηγεία ελευσίνας στην τρέχουσα πολιτική διαμάχη», ανέφερε.

    Η δεύτερη ανακοίνωση του υπουργού

    Κατόπιν, ανέφερε πως «Δεύτερον δέχομαι πολιτικά ως δέσμευση όταν θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο πριν την κατάθεση στο δικαστήριο να συγκαλέσουμε μία επιτροπή και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για να έχει μία γνώμη η Βουλή, δεν μπορεί να αποφασίσει η Βουλή. Αλλά δεν έχω κανένα λόγο για να μην ενημερωθεί η Βουλή πλήρως».

    Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως για να γίνει η πρόταση στο δικαστήριο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπογράψουν, όπως προβλέπει ο πτωχευτικός νόμος, καθώς  είναι βασικοί πιστωτές.  «Αν δεν υπογράψουν οι εργαζόμενοι δεν θα γίνει δεκτή αυτή η πρόταση από το δικαστήριο,» ανέφερε.

    Πρόσθεσε επίσης πως για όλα τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο, συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚΑ, αυτό εκπροσωπείται στο δικαστήριο από τον υπουργό Ανάπτυξης.

    Δείτε το βίντεο

    Διαβάστε επίσης

    Με ελληνική σημαία το Neptun Ethos της Μελίνας Τραυλού

    ΕΥΔΑΠ: Καθαρό μέρισμα 0,266 ευρώ ανά μετοχή – Στις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινά η καταβολή

    Motor Oil: Αύξηση κερδών το α’ εξάμηνο – Στα 932 εκατ. ευρώ τα EBITDA



    ΣΧΟΛΙΑ