• Ναυτιλία

    Γαβρίλης: Τα λιμνάζοντα νερά του Κηφισού είναι μόνιμη πηγή ρύπανσης

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης


     Για το θέμα των λιμναζόντων νερών του Κηφισού ποταμού, που αποτελούν μόνιμη πηγή ρύπανσης για την ευρύτερη περιοχή ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, δήλωσε τα εξής:

    «Τα λιμνάζοντα νερά στην κοίτη του Κηφισού, που ξεπερνούν το ύψος του Ρέντη και με την πρώτη βροχή πέφτουν στην θάλασσα, αποτελούν μόνιμη πηγή ρύπανσης, με περιβαλλοντικούς κινδύνους για τις παρακείμενες παραλίες, και όχλησης των περίοικων.

    Για αυτό με το έργο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, που δημοπρατήθηκε το 2018 από την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμμετείχα, προβλέφθηκε η επίλυση του προβλήματος, με την αντικατάσταση των νερών του Κηφισού.

    Αυτό θα γίνει με την κατασκευή ενός μεγάλου αντλιοστασίου και ενός  αγωγού που θα φέρνει καθαρό νερό από την θάλασσα και θα ανατροφοδοτεί σε καθημερινή βάση τα νερά του ποταμού ώστε να αντικαθίστανται και να μην λιμνάζουν.

    Το έργο έχει δημοπρατηθεί, έχει ανάδοχο, είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

    Ζητάμε χωρίς άλλη καθυστέρηση το έργο να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί, ώστε να μπει τέλος σ’ ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα της περιοχής μας.

    Όπως έχουμε δηλώσει η ανάδειξη για εμάς αυτών των προβλημάτων, που μέχρι σήμερα είναι «αόρατα» και η κατάθεση προτάσεων, αποτελεί συνειδητή επιλογή, προκειμένου αυτή η προεκλογική περίοδος να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Άλλωστε, όπως έχουμε αποδείξει ξέρουμε και μπορούμε να διεκδικούμε και να δίνουμε λύσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα της πόλης».

    Διαβάστε επίσης:

    Κερδοφορία για τις εισηγμένες ναυτιλιακές – Νεότευκτα και πωλήσεις $5 δισ. με μεγάλες υπεραξίες

    Drewry: Άλλο ένα 2,5% αυξήθηκαν οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια

    Έλληνες εφοπλιστές: Οι τελευταίες κινήσεις στη second hand αγορά – Στο επίκεντρο τα capesize



    ΣΧΟΛΙΑ