ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ελληνική εταιρεία κατέληξαν δύο τάνκερ LR2 της Gulf Energy Maritime, με την πώληση των οποίων η τελευταία αποχωρεί από την αγορά των LR2.
Πρόκειται για την Aegean Shipping του εφοπλιστή Γ. Μελισσανίδη, η οποία, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Allied Shipbroking, απέκτησε τα τάνκερ Gulf Valour (χωρητικότητας 114.900 dwt, κατασκευής 2013) και Gulf Vision (χωρητικότητας 114.900 dwt, κατασκευής 2012) έναντι 32,4 εκατ. δολαρίων και 31,6 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα (αθροιστικά 64 εκατ. δολάρια).
Αρκετές ελληνικές εταιρείες είχαν ακουστεί ως πιθανές αγοράστριες των δύο πλοίων, στα οποία είχε μπει πωλητήριο από τον περασμένο Οκτώβριο, όπως η Μetrostar και ναυτιλιακή συμφερόντων του Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση. Ωστόσο, καμία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την εξαγορά.
Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία η τιμή στην οποία πωλήθηκαν τα δύο πλοία, καθώς ναυλομεσίτες επισημαίνουν ότι αποτελεί ένα ορόσημο για τα τάνκερ LR2, σε μία περίοδο όπου η δραστηριότητα στα μεταχειρισμένα τάνκερ έχει ενισχυθεί, υποστηριζόμενη από μία ανακάμπτουσα χειμερινή αγορά.
Εκτιμάται εξάλλου πως αυτή η ανάκαμψη στην αγορά και οι ανεβασμένες τιμές ήταν που έβαλαν την Gulf Energy Maritime σε πειρασμό να πουλήσει τα δύο πλοία της, μία κίνηση που την αφήνει με 19 τάνκερ στον στόλο της, τύπου LR1 και MR.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αγγελικούσης: Ένα ακόμη νεότευκτο για τη Maran Gas. Στα 10 ανέρχονται τα υπό κατασκευή πλοία της
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Signal Ocean απέσπασε το βραβείο Big Data στα Greek Shipping Awards 2018
MH ΧΑΣΕΤΕ: Έλληνες Εφοπλιστές: Ικανοποίηση για την απόφαση του IMO για τα ναυτιλιακά καύσιμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπάρχει πιθανότητα παραποίησης στα βίντεο από τα Τέμπη – Οποιαδήποτε αντίθετη αναφορά σκοπεύει σε αποπροσανατολισμό
- Διονύσης Καλογεράς: Η f society συμμετέχει στην DEFEA με το βλέμμα στραμμένο και στη ναυτιλία
- Αυξημένη κίνηση στην Αττική Οδό – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν καθυστερήσεις
- Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο Blue Star 1 – Δόθηκε εντολή εκκένωσης του πλοίου
