• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Ποιοι θα δώσουν τα φώτα τους για την πρόταση εξαγοράς της DryShips

    Γιώργος Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Μία ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ναυτιλιακής DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, σχηματίστηκε για να συμβουλεύσει το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της εταιρείας από τον Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος προτίθεται να πληρώσει 4 δολάρια ανά μετοχή.

    Στην ειδική επιτροπή συμμετέχουν οι Γεώργιος Κοκκώδης (πρόεδρος της επιτροπής), Ανδρέας Αργυρόπουλος και Γεώργιος Δεμάθας, ενώ χρηματοπιστωτικός σύμβουλος της επιτροπής θα είναι η Evercore και νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson. Σημειωτέον ότι η Evercore είχε συμμετάσχει και στη διαδικασία προσφοράς μετοχών της DryShips τον Οκτώβριο του 2013, ενώ η Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson εκπροσωπεί νομικά την εταιρεία εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια.

    Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Οικονόμου έχει ήδη στην κατοχή του το 83,4% των μετοχών της DryShips, συνολικής αξίας που αποτιμάται στα 278,6 εκατ. δολάρια με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, και με την πρότασή του επιχειρεί να αποκτήσει το υπόλοιπο 16,6%. Η πρόταση είχε ανακοινωθεί στις 12 Ιουνίου, και έκτοτε η μετοχή της εταιρείας κινείται λίγο κάτω από τα 4 δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι η DryShips, μία εταιρεία που παραδοσιακά δραστηριοποιείτο στο ξηρό φορτίο, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποκτήσει συνολικά 6 τάνκερ, μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2005 και τα πρώτα χρόνια είχε θεαματικές επιδόσεις, όμως μετά την κρίση του 2008 δεν ξέφυγε από τη μοίρα των περισσότερων ναυτιλιακών μετοχών και αντιμετώπισε δυσκολίες. Στα μέσα Ιουνίου η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά του tanker pool Heidmar.



    ΣΧΟΛΙΑ