• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Επανέρχεται με βελτιωμένη πρόταση για την Dorian η BW LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Με νέα προσφορά για την εξαγορά της Dorian LPG του Γιάννη Χατζηπατέρα επανέρχεται η BW LPG, απτόητη από την απόρριψη της πρώτης της προσφοράς, η οποία κρίθηκε ανεπαρκής από τη διοίκηση της Dorian.

    Αυτή τη φορά, η βελτιωμένη πρόταση της BW LPG ανέρχεται σε 2,21 μετοχές της για κάθε μετοχή της Dorian, με premium 25% για τους επενδυτές της Dorian.

    Σε ανακοίνωσή της, η BW LPG αναφέρει πως μετά την απόρριψη της πρώτης της πρότασης είχε συζητήσεις με μετόχους και των δύο εταιρειών, χαρακτηρίζοντας “συντριπτικά θετικό” το κλίμα που υπάρχει προς τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

    Αυξάνοντας την προσφορά μας αυτή τη φορά, επιβεβαιώνουμε τηνάποψη της BW LPG ότι αυτή η συναλλαγή θα παράσχει σημαντική αξία στους μετόχους και των δύο εταιρειών και ότι τώρα είναι η ώρα να δράσουμε”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BW, Martin Ackermann. “Είναι προφανές από της συζητήσεις μας με μετόχους της Dorian ότι υπάρχει ισχυρή στήριξη για να εμπλακούν άμεσα οι δύο εταιρείες αναφορικά με την προτεινόμενη από εμάς συγχώνευση και να εκμεταλλευθούμε αυτήν τη σημαντική ευκαιρία”, πρόσθεσε.

    Μάλιστα, η BW LPG εκφράζει την πρόθεσή της να προτείνει ανεξάρτητους, ικανούς υποψηφίους για το διοικητικό συμβούλιο της Dorian στην επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση.

    Υποστηρίζει επίσης πως η Dorian θα γλίτωνε περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές τόκων αν δανειζόταν με το κόστος δανεισμού της BW LPG, και σημειώνει ότι η πρόσφατη αναχρηματοδότηση δανείου της Dorian από την DNB ολοκληρώθηκε με κόστος 110 μονάδες βάσης υψηλότερο από τις τρεις προηγούμενες αντίστοιχες συμφωνίες της, γεγονός που “αντανακλά την πιστωτική θέση της Dorian ως προς τους πιστωτές”.

    Πάντως, πρόσφατα ο Γιάννης Χατζηπατέρας έδωσε μία εντελώς διαφορετική εικόνα, ισχυριζόμενος ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των μετόχων της εταιρείας τάσσονται υπέρ του deal και αντιπροτείνοντας στην BW μία ενδεχόμενη εξαγορά των οικολογικών πλοίων LPG της από την Dorian.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι εφοπλιστές «πoντάρουν» στην αγορά LNG. Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Eυ. Πιστιόλης: Νέο deal για τον εφοπλιστή με τα ναυπηγεία Hyundai

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ελληνική ναυτιλιακή το… περιζήτητο capesize της NS United



    ΣΧΟΛΙΑ