• Ναυτιλία

    Γ. Αγγελικούσης: Στην πώληση παλαιών πλοίων της προχωρά η Maran Dry

    Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής Maran Gas Maritime


    Στην πώληση φορτηγού πλοίου capesize παλαιάς κατασκευής προχώρησε η Maran Dry Management, του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση. Παράλληλα η ναυτιλιακή βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας πώλησης και δεύτερου παλαιού bulker του στόλου της.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το χωρητικότητας 172,000-dwt Anangel Destiny (κατασκευής 1999), πουλήθηκε στην τιμή των 9,6 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται σχετικά με το μέλλον του πλοίου, καθώς αν και πουλήθηκε για scrap, άλλες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να συνεχίσει για κάποιο διάστημα τα ταξίδια.

    Το δεύτερο πλοίο που οδεύει προς Σιγκαπούρη και βρίσκεται πολύ κοντά στην πώληση του, είναι το χωρητικότητας 171,100-dwt Anangel Dynasty (κατασκευής 1999).

    Σημειώνεται ότι οι τιμές των ναύλων στην αγορά έχουν υποχωρήσει σημαντικά, σε χαμηλό τριών ετών, καθώς διαμορφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα 2.230 δολάρια ημερησίως.

    Το Anangel Destiny βρισκόνταν στο στόλο του κ. Αγγελικούση από την ημέρα της κατασκευής του. Η Maran Dry έχει στο στόλο της τέσσερα ακόμη πλοία κατασκευής προ του 2000, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι ναυλωμένα.

    Τελευταία φορά που η εταιρεία προχώρησε σε ανάλογη κίνηση ήταν το Μάιο 2016, όταν πούλησε για scrap στο Μπαγκλαντές ένα capesize.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο 2018, ο Γιάννης Αγγελικούσης προχώρησε στην αλλαγή του ονόματος της ναυτιλιακής του Anangel Maritime Services, που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου, σε Maran Dry Management Inc.

    Η κίνηση αυτή είχε στόχο να συμβαδίζει πλέον με τις άλλες εταιρίες του ομίλου, τη Μaran Tankers που διαχειρίζεται το στόλο με τα δεξαμενόπλοια και τη Μaran Gas που ιδρύθηκε το 2003 και περιλαμβάνει το στόλο με τα πλοία μεταφοράς LNG και LPG.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Ηχηρή παρέμβαση Γ. Προκοπίου – Π. Λασκαρίδη: «Η Κίνα είναι η λύση και όχι πρόβλημα για τους Έλληνες εφοπλιστές»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Κραυγή αγωνίας από τον εφοπλιστή Θ. Μαρτίνο: «Μειώστε τους φόρους για να μη φύγουμε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Περιπέτεια για Έλληνα εφοπλιστή. Γιατί προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ