• Ναυτιλία

    Γ. Αλαφούζος: Νέα επενδυτική κίνηση από την Kyklades Maritime

    • Δανάη Στρατή
    Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής

    Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής


    Με δύο νέα τάνκερ θα ενισχύσει το στόλο της η ναυτιλιακή Kyklades Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία προχώρησε στην παραγγελία δύο suezmax χωρητικότητας 158,000 dwt, στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries.

    Το ναυπηγείο ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία για την κατασκευή δύο τάνκερ τα οποία θα έχουν κόστος 132 εκατ. δολάρια, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του αγοραστή. Τα πλοία θα παραδοθούν στη ναυτιλιακή το Μάιο 2021.

    Σημειώνεται ότι η Kyklades Maritime εμφανίζει έντονη δραστηριότητα στις νέες παραγγελίες από τις αρχές του έτους, καθώς έχει υπό κατασκευή τέσσερα δεξαμενόπλοια.

    Ειδικότερα, τον περασμένο Απρίλιου, η εταιρεία είχε παραγγείλει, στο ίδιο ναυπηγείο, δύο ακόμη δεξαμενόπλοια, παραχωρώντας στην άλλη ναυτιλιακή της οικογένειας Αλαφούζου, την Okeanis Eco Tankers, την option να τα εξαγοράσει στην αρχική τιμή τους.

    Τα δεξαμενόπλοια θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και θα παραδοθούν το τρίτο τρίμηνο του 2020.

    Από την πλευρά της η Okeanis Eco Tankers, μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα απόκτησης τους οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2019. Στην περίπτωση που δεν το ασκήσει, θα λάβει ημερήσια αμοιβή 600 δολαρίων για κάθε πλοίο για την εμπορική διαχείριση τους, όταν παραδοθούν.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια Αλαφούζου έχει ποσοστό 56,54% στην Okeanis Eco Tankers, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Όσλο. Ο στόλος της αποτελείται από τρία τάνκερ aframaxes και τέσσερα suezmaxes, και πέντε νεότευκτα VLCCs, ενώ θα παραλάβει άλλα τρία μέχρι το τέλος του 2019.

     



    ΣΧΟΛΙΑ