ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην παραγγελία δύο δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η ναυτιλιακή Kyklades Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου.
Στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking αναφέρει ότι η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Samho για την κατασκευή δύο τάνκερ χωρητικότητας 158,000 dwt, τα οποία θα παραδοθούν το 2021. Ωστόσο, δεν αναφέρει το τίμημα της συναλλαγής.
Πρόκειται για τη δεύτερη παραγγελία που πραγματοποιεί η εταιρεία μέσα σε δύο μήνες, αφού στις αρχές Απριλίου είχε κλείσει συμφωνία με το Hyundai Heavy Industries για την κατασκευή δύο τάνκερ suezmax και ορισμένοι ναυλομεσίτες εκτιμούν ότι η νέα κίνηση αφορά την άσκηση προηγούμενων option.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή των νεότευκτων θα κυμανθεί στα 65 εκατ. δολάρια έκαστο, καθώς θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers.
Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις της οικογένειας Αλαφούζου στον κλάδο των τάνκερ συνδέονται και με την εισηγμένη στην αγορά του Όσλο ναυτιλιακή της, Okeanis Eco Tankers, η οποία έχει το δικαίωμα να αποκτήσει τα δύο πλοία που περιλαμβάνονται στην πρώτη παραγγελία, στην τιμή αγοράς τους. Η Okeanis μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα αυτό μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2019.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Okeanis Eco Tankers, Γιάννη Αλαφούζο, οι κυριότεροι παράγοντες που θα καθορίσουν την απόφαση της Okeanis για την άσκηση ή μη της συγκεκριμένης option θα είναι οι συνθήκες της αγοράς, οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων και το κόστος κεφαλαίου της, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η οικογένεια Αλαφούζου έχει ποσοστό σχεδόν 55% στην Okeanis Eco Tankers. Ο στόλος της αποτελείται από τρία τάνκερ aframaxes και τέσσερα suezmaxes, ενώ έχει υπό κατασκευή οκτώ VLCCs, τα οποία θα παραλάβει μέχρι το τέλος του 2019.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Gastrade: Σε συζητήσεις με DFC για στήριξη του FSRU «Θράκη» – Πρώτα οι συμφωνίες μετά η επενδυτική απόφαση
- Νέα σελίδα για την Τράπεζα Ηπείρου: ΑΜΚ 30 εκατ. ευρώ και πλειοψηφία 51% στην Capstone Capital
- Απίστευτο: Δήλωσε κέρδη από κρυπτονομίσματα 3,14 εκατ. ευρώ και η εφορία δεν αναγνώρισε… 21.000 ευρώ για τεκμήρια διαβίωσης!
- Η Chios Navigation ύψωσε την ελληνική σημαία στο Doric Flame
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.