• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Δύο ακόμα VLCCs της Navios στο pool VL8 της Navig8

    Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


    Λίγες μόλις μέρες μετά τη δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου του, Nicolas Busch, για ενίσχυση του pool του VL8, εν όψει της αποχώρησης σχεδόν των μισών τάνκερ του, ο ναυτιλιακός όμιλος Navig8 φαίνεται πως τηρεί την υπόσχεση αυτή, προσθέτοντας στο pool δύο ακόμα VLCCs. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, στο pool VL8 μπαίνουν δύο VLCCs της Navios (συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου): το Nave Galactic (χωρητικότητας 297.168 dwt, κατασκευής 2009) και το Nave Celeste (χωρητικότητας 298.717 dwt, κατασκευής 2003).

    Σημειώνεται ότι η Navios έχει ήδη επτά τάνκερ της στο pool, και με τα δύο αυτά φτάνει τα εννέα τάνκερ, σε σύνολο 37 που ανήκουν στο pool.

    Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ετοιμασίες για την απώλεια 21 εκ των τάνκερ που έχουν ενταχθεί στο pool και ανήκουν στον στόλο της Gener8. Τα τάνκερ αυτά, σύμφωνα με ένα deal που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, θα “σπάσουν”, με 15 από αυτά να πηγαίνουν στη Euronav και τα άλλα 6 στην International Seaways, ενώ όλα θα ενταχθούν στο αντίπαλο pool Tankers International, κάτι που πιθανότατα θα γίνει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

    Φράγκου Navios ναυτιλία
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)

    Η Navig8 θα διατηρήσει και θα ενισχύσει την παρουσία της στο χώρο των VLCCs, ασχέτως οποιασδήποτε μείωσης του στόλου που προκύπτει από [συγχωνευτική] δραστηριότητα”, είχε δηλώσει στο TradeWinds την περασμένη εβδομάδα ο Busch, προσθέτοντας: “Το pool VL8 αποτελεί καθιερωμένο κομμάτι της αγοράς VLCC από το 2011 και θα διατηρήσουμε την κρίσιμη μάζα του τονάζ που απαιτείται για την εξυπηρέτηση της κύριας πελατειακής μας βάσης”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θ. Βενιάμης: Το σωστό timing φέρνει κέρδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Samos Steamship: Αγόρασε φτηνά το 2016, πούλησε στο διπλάσιο το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Πιστιόλης: Οι πρώτες business του εφοπλιστή για το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ