• Ναυτιλία

  Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε 11 εκατομμύρια δολάρια για νεότευκτο πλοίο της

  Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry - Euroseas

  Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry και Euroseas


  Η ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd. υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης για το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ της M/V Stephania K, χωρητικότητας 1.800 teu, για ελάχιστη περίοδο 23 έως μέγιστη περίοδο 25 μηνών, κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με μεικτό ημερήσιο επιτόκιο 22.000 δολάρια.

  Η ναύλωση θα ξεκινήσει με την παράδοση του πλοίου από το ναυπηγείο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2024. Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε με συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και δάνειο 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων που χορηγήθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Fujairah.

  Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:

  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ναυλώσαμε το επερχόμενο νεότευκτο πλοίο μας, το έκτο στη σειρά των εννέα και το δεύτερο από τις τρεις μονάδες μας 1.800 teu, με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών, στο επίπεδο των 22.000 δολαρίων την ημέρα για περίοδο δύο ετών.

  Αυτή η ναύλωση αντιπροσωπεύει μια σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις πρόσφατες συμφωνίες, τόσο από άποψη τιμής όσο και διάρκειας, όπως αποδεικνύεται από το δικό μας πρόγραμμα για το αδελφό σκάφος, M/V Monica, στα 16.000 δολάρια για 12 μήνες μόλις πριν από έναν μήνα.

  Η τωρινή σύμβαση αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA για την ελάχιστη συμβατική περίοδο. αυξάνει την υπόλοιπη κάλυψη ναύλωσης του 2024 στο 90%».

  Διαβάστε επίσης:

  Αυξημένα κέρδη, ρευστότητα, μερίσματα για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες

  Ι. Τσέτη: Έρχεται μεγάλη κρίση στα φάρμακα – Τι είπε για το Ozempic

  Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη Στεφανίδη: «Μας κάνεις για άλλη μια φορά υπερήφανους»  ΣΧΟΛΙΑ