• Ναυτιλία

    EuroDry (Αρ. Πίττας): Εξαγόρασε δεύτερο bulker μέσα σε τρεις μήνες

    Αριστείδης Πίττας φωτογραφία: Marine Money


    Με ένα ακόμη bulker ενίσχυσε το στόλο της η ναυτιλιακή EuroDry, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, σε μία περίοδο κατά την οποία η αγορά ξηρού φορτίου καταγράφει νέα υψηλά.

    Η εταιρεία εξαγόρασε το χωρητικότητας 62,996 dwt φορτηγό πλοίο Asia Ruby II, κατασκευής 2014, στην τιμή των 24,5 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο, που αναμένεται να παραλάβει η EuroDry στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, θα μετονομαστεί σε Good Heart.

    Η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

    Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Eurodry σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του Asia Ruby II, ενός Ultramax μεταφοράς ξηρού φορτίου που κατασκευάστηκε το 2014. Αυτή η εξαγορά διευρύνει περαιτέρω το σύγχρονο στόλο μας σε μία εποχή που τα θεμελιώδη της αγοράς υποστηρίζουν τις τιμές ναύλωσης. Με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αναμένουμε ότι το Ruby II θα συμβάλει σημαντικά στα καθαρά μας έσοδα και στα EBITDA”.

    “Όπως αναφέραμε πρόσφατα, πιστεύουμε ότι ένας αριθμός παραγόντων που περιορίζουν την προσφορά πλοίων βραχυπρόθεσμα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το βιβλίο παραγγελιών βρίσκεται σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα, καθώς και η υγιής αύξηση της ζήτησης, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υψηλά επίπεδα τα ναύλα των πλοίων ξηρού φορτίου έως το 2022 και αργότερα”, εκτίμησε.

    “Αυτή η εξαγορά μας επιτρέπει να τοποθετηθούμε καλύτερα για να επωφεληθούμε από τέτοιες εξελίξεις. Επιπλέον, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του στόλου μας βελτιώνει περαιτέρω το προφίλ μας ως εισηγμένη εταιρεία, αυξάνοντας την αξία μας”.

    Η προηγούμενη εξαγορά

    Τον περασμένο Μάϊο η EuroDry εξαγόρασε το Blessed Luck, χωρητικότητας 76,704 dwt, που κατασκευάστηκε το 2004 στην Ιαπωνία, έναντι 12,12 εκατ. δολαρίων.

    Η EuroDry ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 2018, με σκοπό να συγκεντρώσει τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου της Euroseas, σε μία ξεχωριστή, εισηγμένη εταιρεία. Η απόσχιση του στόλου πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους και οι μετοχές της ναυτιλιακής διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq.

    Μετά την παράδοση του Good Heart, ο στόλος της EuroDry θα αποτελείται από εννέα πλοία, συμπεριλαμβανομένων 5 Panamax, 2 Ultramax και 2 Kamsarmax. Η συνολική τους χωρητικότητα θα ανέρχεται σε 668,631 dwt.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ