• Ναυτιλία

    Γιώργος Γιουρούκος: Η S&P αναβάθμισε την ναυτιλιακή Global Ship Lease

    Νέο φάρμακο στη μάχη κατά της COVID-19 – O Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος χρηματοδότησε μέρος της έρευνας

    Γιώργος Γιουρούκος


    Στην αναβάθμιση της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης ναυτιλιακής Global Ship Lease, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου, προχώρησε η S&P Global Ratings.

    Συγκεκριμένα, αύξησε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας σε BB- από B+,  με σταθερή προοπτική.

    Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην κίνηση αυτή λόγω της ισχυροποίησης της εταιρείας από τις πρόσφατες εξαγορές πλοίων που πραγματοποίησε, καθώς και της μεγαλύτερης διαφοροποίησης του στόλου της.

    Ακόμη, η S&P επισήμανε ότι η GSL έχει εξασφαλίσει αυξημένη κάλυψη συμβάσεων ναύλωσης και εκτιμά ότι οι ευνοϊκές συνθήκες στη ναυλαγορά θα συνεχιστούν, προβλέποντας σταθερή απόδοση στα EBITDA και δημιουργία θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών.

    Ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά containerships

    Ο Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease, σχολίασε: “Αυτή η αναβάθμιση από την S&P αποτελεί μία ακόμη σημαντική επιβεβαίωση της σημαντικά βελτιωμένης χρηματοοικονομικής και στρατηγικής θέσης της GSL, η οποία βασίζεται θεμελιωδώς στην επιτυχία μας να εξασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου ανάπτυξη που περιλαμβάνει αντίστοιχες ναυλώσεις, σε μία ιδιαίτερα υποστηρικτική αγορά”.

    “Εκτός από την μετασχηματιστική αύξηση του στόλου και τη δύναμη της κερδοφορίας μας, έχουμε αξιοποιήσει την άνοδο της αγοράς σε επίπεδα ρεκόρ, για να επεκτείνουμε τις ναυλώσεις σε όλο τον στόλο μας με συμβάσεις πολυετούς διάρκειας, με ναύλα σημαντικά υψηλότερα από τα προηγούμενα, και έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές κινήσεις στον ισολογισμό μας, μειώνοντας το κόστος του χρέους μας και βελτιώνοντας σημαντικά το προφίλ μόχλευσης”, συμπλήρωσε.

    “Η στρατηγική και η σαφής προβολή των κερδών μας, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς που φαίνεται ότι θα παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα, μας βοηθούν να συνεχίσουμε την υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης μας με τέτοιο τρόπο που να ενισχύει την GSL σε όλα τα μέτωπα”.

    Μέχρι τις 5 Αυγούστου, η Global Ship Lease διέθετε στόλο με 61 containerships χωρητικότητας από 1.118 έως 11,040 teu.

    Η εταιρεία εξαγόρασε στις αρχές του καλοκαιριού τέσσερα ακόμη πλοία, με τον συνολικό της στόλο να αυξάνεται στα 65 containerships, συνολικής χωρητικότητας 342,378 teu.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ