• Ναυτιλία

    EuroDry: Αύξησε στο 3ο τρίμηνο κατά 186,4% τα έσοδα – Στα 12,1 εκατ. δολάρια τα κέρδη

    Αριστείδης Πίττας φωτογραφία: Marine Money


    Η EuroDry Ltd. (NASDAQ) του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Αναλυτικότερα, για το τρίτο τρίμηνο τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 19,5 εκατ. δολάρια, ενώ για το 9μηνο τα έσοδα ήταν 42,1 εκατ. δολάρια και τα κέρδη ήταν 14,2 εκατομμύρια δολάρια.

    Με άλλα λόγια, η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία αύξησε τα έσοδα της  στο τρίτο τρίμηνο κατά 186,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έφτασαν στα 12,1 εκατομμύρια δολάρια, έναντι μόλις 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

    Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο μέσος όρος των ναύλων ανήλθε στα 28.103 δολάρια την ημέρα, από 11.873 δολάρια, που ήταν κατά την περσινή χρονιά.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry, Αριστείδης Πίττας τόνισε ότι «στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι τιμές ναύλωσης για τα μεγέθη των πλοίων που διαχειριζόμαστε ήταν κατά μέσο όρο 30-40% υψηλότερα σε σύγκριση με τα επίπεδα του δευτέρου τριμήνου του 2021 και προσέγγισαν τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το 2010».

    Επίσης, στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Τα ποσοστά εσόδων συνέχισαν να αυξάνονται και κορυφώθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά από τότε έχουν υποχωρήσει λίγο κυρίως λίγο της επιβράδυνσης της ανάπτυξης και ιδιαίτερα της ζήτησης χάλυβα από την Κίνα».

    Επισημαίνεται ότι η Eurodry διαχειρίζεται ένα στόλο που αποτελείται από 9 bulk carriers χωρητικότητας 668.631 dwt.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δώσει μέρισμα 0,3 εκατομμυρίων δολάρια στις Προνομιούχες Μετοχές της Σειράς Β.

    Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 κατείχε και λειτουργούσε κατά μέσο όρο 7,5 πλοία κερδίζοντας μια μέση ισοδύναμη τιμή χρονοναύλωσης 22.232 δολάρια την ημέρα.

    Τον Οκτώβριο του 2021, έλαβε ένα δάνειο 9 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πλοία M/V Pantelis και M/V Tasos.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΤΕΝ: Έσοδα 110 εκατ. δολάρια από την ναύλωση δύο δεξαμενοπλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ