• Ναυτιλία

    Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι ισχυρίζονται πως έπληξαν αμερικανικό αντιτορπιλικό

    Αντάρτες Χούθι

    Αντάρτες Χούθι


    Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι έβαλαν στο στόχαστρο ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και ένα εμπορικό σκάφος με την ονομασία Destiny στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιθέσεών τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

    Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης, Γιαχία Σαρέα, είπε ότι χτυπήθηκε με πυραύλους το αμερικανικό αντιτορπιλικό Maysun. Το πλοίο Destiny μπήκε στο στόχαστρο επειδή κατευθυνόταν προς το λιμάνι Εϊλάτ του Ισραήλ στις 20 Απριλίου, πρόσθεσε. Ο Σαρέα δεν διευκρίνισε πότε έγιναν αυτές οι επιθέσεις και το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από άλλες πηγές τον ισχυρισμό των Χούθι ότι χτυπήθηκαν τα δύο πλοία.

    Οι επιθέσεις των Χούθι έχουν διαταράξει τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, αναγκάζοντας πολλά πλοία να ακολουθούν τον μακρύτερο και ακριβότερο δρόμο γύρο από τη νότια Αφρική. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξαπολύουν πλήγματα σε θέσεις των Χούθι, σε απάντηση για τις επιθέσεις αυτές.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Είναι καθήκον μας να ιδρύσουμε ναυτικές σχολές και να φέρουμε νέους στη ναυτιλία

    Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης – Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

    Κατάληψη Νομικής Αθηνών: Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος οι 28 που συνελήφθησαν



    ΣΧΟΛΙΑ