• Ναυτιλία

    Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση κατά δεξαμενόπλοιου της Trafigura ανοικτά του Άντεν (upd)

    • NewsRoom
    To δεξαμενόπλοιο Malrin Luanda

    To δεξαμενόπλοιο Malrin Luanda


    Ένα ακόμη εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από «πύραυλο», ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Άντεν, στην Υεμένη.

    Την είδηση ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey και το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλασσίου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

    Σύμφωνα με την Ambrey, στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά αλλά το πλήρωμά του είναι σώο και ασφαλές.

    Ειδικότερα, οι Χούθι της Υεμένης έπληξαν με πύραυλο το  δεξαμενόπλοιο Μαρλίν Λουάντα, της Trafigura, χωρητικότητας 110 χιλιάδων τόνων. Το πλοίο δέχτηκε πλήγμα από πύραυλο στην πέμπτη δεξαμενή του, με συνέπεια να ακολουθήσει μεγάλη έκρηξη και να τυλιχτεί στις φλόγες. Ο εξειδικευμένος ιστότοπος vesselfinder αναφέρει ότι το τάνκερ Marlin Luanda φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ και ο προορισμός του ήταν η Σιγκαπούρη.

    Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν απόψε ότι οι ναυτικές δυνάμεις τους προχώρησαν σε μια «επιχείρηση» εναντίον του «βρετανικού δεξαμενόπλοιου Marlin Luanda». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού των Χούθι, τον Γιαχία Σαρέα, χρησιμοποιήθηκε «ένας αριθμός πυραύλων» και «το πλήγμα ήταν άμεσο».

    Νωρίτερα την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), 60 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του κόλπου Άντεν, έγινε επίθεση στο δεξαμενόπλοιο «Achilles» που είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο του Παναμά. Δύο πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί εναντίον του έπεσαν στη θάλασσα. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ούτε και ζημιές. Στην περιοχή έσπευσαν συμμαχικές θαλάσσιες δυνάμεις.

    Διαβάστε επίσης

    Πόσες Mercedes πουλήθηκαν στην Ελλάδα το 2023;

    Γαλλία: Ο Ατάλ πήρε πίσω την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες

    Ράνια Σβίγκου: Συνέδριο ανανέωσης και ανασυγκρότησης για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ