• Ναυτιλία

    Έρχεται νέα οικονομική στήριξη στην ακτοπλοΐα από τον Πλακιωτάκη

    • Του Λάμπρου Καραγεώργου
    ΠΕΝΕΝ: Δώστε στη δημοσιότητα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις ακτοπλοϊκές εταιρείες

    Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας


    Επιπλέον οικονομική ενίσχυση της ακτοπλοΐας και για τον Ιούνιο σχεδιάζει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Στο νέο πακέτο οικονομικής στήριξης του κλάδου θα περιληφθούν και τα ταχύπλοα και συγκεκριμένα όσα είχαν δηλωθεί για δρομολόγια κατά τη φετινή θερινή περίοδο. Σημειώνεται ότι τα ταχύπλοα που ξεκινούν δρομολόγια από Πειραιά είναι ακόμη δεμένα με δυο εξ αυτών να ξεκινούν δρομολόγια την προσεχή Παρασκευή 5 Ιουνίου, ενόψει του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος.

    Πρόκειται για το Speedrunerr III της Aegean Speed Lines και το Sifnos Jet της SeaJets, με προορισμό και τα δυο τις Δυτικές Κυκλάδες.

    Μέχρι τώρα τα ταχύπλοα δεν έτυχαν κάποιας οικονομικής στήριξης καθώς τα χρήματα δόθηκαν με την μορφή επιδότησης δρομολογίου σε όσα συμβατικά πραγματοποίησαν δρομολόγια.

    Το δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης της ακτοπλοΐας (το πρώτο αφορούσε κυρίως επιδότηση δρομολογίων) λέγεται ότι θα περιλαμβάνει και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών, θέμα που συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλη Σακέλλη με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννης Βρούτση.

    Τέλος να σημειωθεί ότι το Υπουργείο αναμένει το πράσινο φως από τον ΕΟΔΥ για την αύξηση των πρωτοκόλλων των πλοίων από το 55% στο 65% προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ζήτηση που υπάρχει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.



    ΣΧΟΛΙΑ