ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναχώρησε από το λιμάνι της Σαγκάης το πλοίο YABUSA (ex. HAYABUSA No3), το οποίο έχει αγοραστεί από την ναυτιλιακή εταιρεία Saronic Ferries. με προορισμό τον Πειραιά.
Το πλοίο ανήκε στην Seikan Ferries, με ΙΜΟ 9221243, το οποίο είναι κατασκευασμένο το 2000, έχει μήκος 100,50 μέτρα μήκος και πλάτος 15,90 μέτρα και ταξιδεύει με σημαία Παναμά. Η χωρητικότητα του είναι 4.684 τόνους γκρος.
Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2000 στο ναυπηγείο Hakodate Dock Co Ltd στο Hakodate της Ιαπωνίας.
Το πλοίο έχει μήκος 101, 50 μέτρα, πλάτος 15,90 μέτρα και διαθέτει δύο κύριες μηχανές NKK Pielstick 6 PC2-6L (5884 KW), που του δίνουν υπηρεσιακή ταχύτητα 16,7 κόμβων, έχει δυο τιμόνια, stabilizer και πλωριό προπελάκι.
Διαβάστε επίσης:
Η Saronic Ferries δρομολογεί το «Αντιγόνη» στη γραμμή Πειραιάς – Σουβάλα Αίγινας
To 2026 το πρώτο ηλεκτρονικό επιβατηγό πλοίο της Saronic Ferries στη γραμμή Πειραιάς-Αίγινα-Αγκίστρι
Ταξίδι στην Κίνα: Ο Δαίδαλος ανοίγει τα φτερά του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκιές στον Πειραιά: Η εντολή Τραμπ, η Cosco, ο πόλεμος των κοντέινερς και η Ευρωπαία Εισαγγελέας
- Το ΕΜΠ ιδρύει το πρώτο μεταπτυχιακό με δίδακτρα στο επιστημονικό πεδίο της Ναυτιλίας
- Fed: Τι περιμένουν να ακούσουν οι επενδυτές από τον Πάουελ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκδίδει ομόλογο 500 εκατ. με στόχο επενδύσεις, εξαγορές και αποπληρωμή δανεισμού
