• Ναυτιλία

    Επιχείρηση μαμούθ στο πλοίο του Λασκαρίδη: Πώς εντόπισαν τα 850 κιλά κοκαΐνης – Δείτε video με τους δύτες (upd)

    • NewsRoom


    ‘Ενα video με την γιγαντιαία επιχείρηση των ιταλικών Αρχών στο πλοίο συμφερόντων του εφοπλιστή Λασκαρίδη με τα 850 κιλά κοκαΐνη, δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Να σημειωθεί ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κρυμμένη σε ένα εμπορικό πλοίο της εταιρίας Laskaridis Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη, στη Βενετία.

    Φωτογραφία του tradewinds που αναφέρει την είδηση, δείχνει πλάνα από ελικόπτερο που την ώρα που πλοία του τελωνείου περιβάλλουν το bulker της ελληνικής εταιρείας Atlas, χωρητικότητας 75.000 dwt (κατασκευής 2012).

    Το βίντεο που έχει τραβηχτεί από ελικόπτερο, δείχνει το πλοίο να είναι ακινητοποιημένο και οι ιταλικές αρχές να ερευνούν για τον εντοπισμό των ναρκωτικών.

    Όπως φαίνεται οι δύτες βουτάνε στα νερά προκειμένου να ερευνήσουν το κάτω μέρος πλοίου ενώ φαίνονται  και οι συσκευασίες με την κοκαΐνη που εντόπισαν οι Αρχές της Ιταλίας.

    Το πλοίο, που φέρει σημαία Λιβερίας, επιθεώρησαν δύτες και από τις έρευνες εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τυλιγμένων σε μαύρο πλαστικό.

    Συνολικά εντοπίστηκαν 570 πακέτα, βάρους 850 κιλών.

    Σύμφωνα με το κείμενο του tradewinds, η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αεραγωγούς. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η Laskaridis Shipping τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή. Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες.

    Η εταιρεία τόνισε πως συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία. Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

    Κανένας από τους ναυτικούς στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί, αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

    Οι έρευνες για τα ναρκωτικά ξεκίνησαν την Τρίτη.

    Τα στοιχεία AIS δείχνουν ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής. Είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης

    Laskaridis Shipping: Πλοίο του εφοπλιστή πιάστηκε στη Βενετία με κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ