• Ναυτιλία

    Ένα ακόμη νεότευκτο για τον Όμιλο Βαφειά

    • NewsRoom
    Χάρης Βαφειάς, επικεφαλής Stealth Maritime Corporation

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Στα 31 ανέρχονται τα πλοία που ναυπήγησε στην Ιαπωνία ο Όμιλος Βαφειά μετά την παράδοση πρόσφατα του πλοίου μεταφοράς υγραερίου (LPG Carrier) ECO TEXIANA.

    Το ΕCO TEXIANA, 5000 κυβικών μέτρων fully pressurized/VCM carrier, παραδόθηκε από τα γιαπωνέζικα ναυπηγεία Murakami ενώ «νονός» του πλοίου ήταν πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu.

    Το πλοίο φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ και έχει κλάση ΝΚ, ενώ θα εμπορεύεται στην σποτ αγορά της Άπω Ανατολής, κυρίως με φορτία βουτανίου, προπανίου και VCM.

    Το πλοίο φέρει πολλά επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν πιο εμπορεύσιμο και ελκυστικό στις πετρελαϊκές εταιρείες και ειδικά με τα κριτήρια της EXXON και της DOW chemical!

    Μετά τη νέα προσθήκη αυτή, ο Όμιλος Βαφειά διαχειρίζεται 80 πλοία όλων των τύπων, όπως υγραεριοφόρα, δεξαμενόπλοια αργού αλλά και καθαρών προϊόντων και φορτηγά πλοία.

    Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Βαφειά χτίζει άλλα δυο υγραεριοφόρα pressurized type και ice class (7.500 και 11.000 κυβικών μέτρων) στην Ιαπωνία σε άλλες γιάρδες όμως, με παράδοση τον Αύγουστο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ