• Ναυτιλία

    Έλπη Πετράκη (WISTA International): Συνεχίζουμε το σημαντικό έργο για την προώθηση της διαφορετικότητας

    • NewsRoom
    Έλπη Πετράκη, Πρόεδρος της WISTA International

    Έλπη Πετράκη, Πρόεδρος της WISTA International


    Η WISTA International, η κορυφαία οργάνωση για την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, γνωστοποίησε την επικύρωση της απόφασης της για τον ορισμό των προέδρων των Επιτροπών της για τη θητεία 2023-2024. Η έγκριση εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ExCo) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

    Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της, η Έλπη Πετράκη, Πρόεδρος της WISTA International, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε αυτήν την ταλαντούχα ομάδα γυναικών ως προέδρους επιτροπών. Η WISTA International είναι ενθουσιασμένη που συνεχίζει το ζωτικής σημασίας έργο της για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Είναι σταθερή στη δέσμευσή της να παρέχει μια πλατφόρμα για τις γυναίκες να επιτύχουν και να ευδοκιμήσουν. Επιπλέον, ο οργανισμός μας έχει φτάσει σε ένα ιστορικό ορόσημο με 4000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Αυτό το επίτευγμα υπογραμμίζει την αυξανόμενη αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου της διαφορετικότητας των φύλων στη ναυτιλιακή βιομηχανία και υπογραμμίζει το ουσιαστικό έργο που αναλαμβάνει η WISTA για να ενδυναμώσει τις γυναίκες σε αυτόν τον τομέα».

    Εκτός από αυτή τη σημαντική εξέλιξη, η WISTA International έχει επιτύχει ένα αξιοσημείωτο ορόσημο ξεπερνώντας τα 4.000 μέλη παγκοσμίως. Με ένα διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο καταξιωμένων γυναικών, η WISTA International βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να συνεχίσει το έργο της για την προώθηση της προόδου και την προώθηση ευκαιριών για τις γυναίκες στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Η WISTA International έχει δημιουργήσει δύο νέες μόνιμες επιτροπές: Yachting και Environmental.

    Γυναίκες, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, εξαιρετικές και αφοσιωμένες επαγγελματίες θα ηγηθούν των αντίστοιχων επιτροπών τους, εργάζονται ακούραστα για να υποστηρίξουν την αποστολή της WISTA International για την προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ένταξης στον ναυτιλιακό τομέα. Η Sue Terpilowski OBE και η Yasmina Rauber θα συμπροεδρεύσουν της Επιτροπής Διαφορετικότητας, ενώ η Τζίνα Παναγιώτου και η Marielle Gehlert θα υπηρετήσουν ως συμπροέδροι της Περιβαλλοντικής Επιτροπής. Η Δανάη Μπεζαντάκου θα ηγηθεί της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού, η Marjolein Van Noort θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής Τεχνολογίας, η Paula Pasten θα είναι υπεύθυνη για την Επιτροπή Εμπορίου και η Ingrid Gantardθα ηγηθεί της Επιτροπής Yachting.

    Οι πρόεδροι των επιτροπών, μαζί με τις αντίστοιχες επιτροπές τους, θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την αποστολή της WISTA International. Αυτές οι επιτροπές θα παρέχουν επίσης ολοκληρωμένη υποστήριξη στην Εκτελεστική Επιτροπή, θα συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία της παρουσίας της WISTA σε περιφερειακά και διεθνή φόρουμ και θα ενημερώνονται για τις παγκόσμιες εξελίξεις που επηρεάζουν τους συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντός τους.

    Η Πρόεδρος της WISTA International, Έλπη Πετράκη, πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτή την ισχυρή ομάδα γυναικών ως προέδρους των επιτροπών μας. Με την τεχνογνωσία και το πάθος τους, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες για τις γυναίκες να ευδοκιμήσουν και να σπάσουν τα εμπόδια στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

    Οι μόνιμες επιτροπές της WISTA International αποτελούνται από μέλη από όλο τον κόσμο και από όσο το δυνατόν περισσότερες Εθνικές Γυναικείες Ενώσεις για την ενίσχυση της ένταξης και της διαφορετικότητας στη λήψη αποφάσεων. Κάθε Επιτροπή είναι ανοιχτή σε έναν εκπρόσωπο ανά WISTA NWA. Η WISTA International συγχαίρει θερμά τους νεοδιορισθείς προέδρους επιτροπών και αναμένει με ανυπομονησία την ανεκτίμητη συμβολή τους στην προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ