• Ναυτιλία

    Έλπη Πετράκη (WISTA International): Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλία

    Έλπη Πετράκη (πρόεδρος WISTA International)

    Έλπη Πετράκη


    «Οι στόχοι της WISTA είναι και φέτος και στο μέλλον να συνεχίσουμε την ενδυνάμωση των γυναικών, να νιώθουν σίγουρες ότι μπορούν να ανέβουν σε όλους τομείς της εργασίας τους, ισάξια, με ίσες ευκαιρίες και για αυτό το προσπαθούμε, μέσα από προγράμματα, εκπαιδεύσεις, συνεργασίες. Επιτέλους ο σκοπός ακούγεται. Τα τελευταία χρόνια, έχουν αλλάξει τα δεδομένα και πιστεύουμε ότι είναι ευκαιρία να κάνουμε περισσότερα και πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα».

    Η πρόεδρος της παγκόσμιας γυναικείας οργάνωσης στον χώρο της ναυτιλίας, αλλά και της ελληνικής WISTA, Έλπη Πετράκη, εμφανίζεται αισιόδοξη και ικανοποιημένη για τα αποτελέσματα της συνεχούς προσπάθειας στην ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στον κλάδο της ναυτιλίας.

    Στο ερώτημα, «ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η WISTA», είπε ότι «υπάρχουν συνεργασίες με όλους τους Οργανισμούς, με τον ΙΜΟ, με όλους τους διεθνείς φορείς, με τους ναυτικούς, με τις γυναίκες στη στεριά και προπάντων με τους ανθρώπους, γιατί μιλάμε για ανθρώπους και δεν θέλουμε να ξεχωρίζουμε».

    Τέλος, η Έλπη Πετράκη, «για το αν έχει ενισχυθεί ο ρόλος της γυναίκας στη ναυτιλία», τόνισε:

    «Βεβαίως, βεβαίως, πάμε πολύ καλά, υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα, αλλά, όλο αυτό έχει γίνει με πολύ κόπο και δουλειά και αν οι γυναίκες θα προσπαθήσουν με κόπο και δουλειά θα τα καταφέρουν καλύτερα».

    Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις της Έλπης Πετράκη:

    Διαβάστε επίσης:

    Μειώθηκε κατά 37 ποντοπόρα πλοία το εθνικό μας νηολόγιο μέσα σε ένα χρόνο

    Θεοδωρικάκος στη Ναυτιλιακή Λέσχη: Δύναμη κρούσης της εθνικής οικονομίας, η ναυτιλία

     



    ΣΧΟΛΙΑ