• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή πούλησε τάνκερ 19 ετών σε υψηλή τιμή

    • Newsroom


    Στην πώληση του παλαιότερης κατασκευής τάνκερ του στόλου της προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Sun Enterprises συμφερόντων της οικογένειας Λιβανού, πετυχαίνοντας τιμή υψηλότερη από την εκτιμώμενη αξία του.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Lion Shipbrokers αναφέρει ότι η ναυτιλιακή πούλησε το panamax Amazon Gladiator, χωρητικότητας 72,910 dwt και κατασκευής 2001, στην τιμή των 9,3 εκατ. δολαρίων.

    Το όνομα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο η τιμή της συναλλαγής θεωρείται αρκετά υψηλή, καθώς σύμφωνα με την Maritime Strategies International (MSI) η αξία του πλοίου εκτιμάται στα 8,2 εκατ. δολάρια. Ακόμη χαμηλότερα τοποθετεί την αξία του η VesselsValue, στα 5,4 εκατ. δολάρια, δηλαδή κοντά στην τιμή διάλυσης.

    Σύμφωνα με την Clarksons, το Amazon Gladiator χρησιμοποιούνταν κυρίως για την μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου.

    Πάντως σημειώνεται ότι τα σενάρια για την πώληση του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου κυκλοφορούν από το Φεβρουάριο στην αγορά.

    Η κίνηση αυτή, εάν επιβεβαιωθεί, εντάσσεται στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της Sun Enterprises. Πρόκειται για το παλαιότερης κατασκευής εκ των 15 τάνκερ του στόλου της ναυτιλιακής που βρίσκονται στο νερό. Επτά από αυτά είναι post panamax, όπως το Amazon Gladiator και έχουν κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries (HHI).

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή πρόκειται να παραλάβει μέχρι το τέλος του 2021 έξι νέα τάνκερ. Πρόκειται για ένα VLCC, δύο aframaxes και τρία MR που βρίσκονται υπό κατασκευή σε ναυπηγεία της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.

    H Alios Bulkers, ο ναυτιλιακός βραχίονας των οικογενειών Γεώργιου Σ. Λιβανού και κ. Σταύρου Γ. Λιβανού στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου διαθέτει πέντε πλοία εκ των οποίων τρία panamax και δυο kamsarmax.

     



    ΣΧΟΛΙΑ