• Ναυτιλία

    Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών: Υλοποίησε δύο σημαντικά περιστατικά ναυαγιαιρεσίας και ρυμούλκησης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελληνική Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών: Υλοποίησε με επιτυχία δύο σημαντικά περιστατικά ναυαγιαιρεσίας και ρυμούλκησης

    Πηγή: greektugowners.gr


    Δύο σημαντικά περιστατικά ναυαγιαιρεσίας και ρυμούλκησης υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία μέλος της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών & Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων τον τελευταίο μήνα, σε Ελληνικά αλλά και διεθνή χωρικά ύδατα, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως τα μέλη της Ένωσης διαθέτουν εκτενή και υψηλού και διεθνούς επιπέδου τεχνογνωσία.

    Τις πρωινές ώρες της 8ης Ιουνίου 2021 το φορτηγό πλοίο “River Thames”, έμφορτο με προορισμό τον λιμένα της Αλεξάνδρειας, προσάραξε νότια του νησιού Φορμεντέρα στην Ισπανία. Την ίδια ημέρα η εταιρία-μέλος της Ένωσης “Megatugs Salvage & Towage” ανέλαβε τη διάσωση του πλοίου και του φορτίου αυτού μέσω της διεθνούς συμβάσεως LOF 2020.

    Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση με τη μετάβαση στην περιοχή του συμβάντος εξειδικευμένου συνεργείου ναυαγιαιρεσίας της Megatugs, καθώς και ναυαγοσωστικού ρυμουλκού κατάλληλης ελκτικής δύναμης για την αποκόλληση του προσαραγμένου πλοίου από το σημείο. Ταυτόχρονα, η Megatugs κινητοποίησε και μετέφερε στην περιοχή υποστηρικτικό σκάφος με κατάλληλο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό ήτοι πνευστά πλωτά φράγματα, ελαιοσυλλέκτη (skimmer), απορροφητικά υλικά κ.α., ως μέτρο για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών από το προσωπικό ναυαγιαιρεσίας και κατάθεσης του σχετικού πλάνου αποκόλλησης του πλοίου στις αρμόδιες τοπικές αρχές, το φορτηγό πλοίο “River Thames” αποκολλήθηκε επιτυχώς και παραδόθηκε στους πλοιοκτήτες του την 15η Ιουνίου 2021 μεσημβρινές ώρες.

    Επιπλέον, την 18η Ιουνίου 2021 τα ρυμουλκά “ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ” και ”ΝΤΟΛΦΙΝ Ι” της Megatugs Salvage & Towage ρυμούλκησαν το Δ/Ξ “NAVION OSLO” (GT 55,756 – DWT 118,209) από τη ράδα Ελευσίνας στα διαλυτήρια του Αλιαγά Τουρκίας. Το πλοίο παραδόθηκε ασφαλώς στις 20 Ιουνίου 2021 σε διαλυτήριο του Αλιαγά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιώργος Προκοπίου: Ποιος είναι ο Έλληνας εφοπλιστής που πήρε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Τι λέει η North Star για τον διαγωνισμό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Γιώργος Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πολύ θετική εξέλιξη, χρειάζεται πολλή δουλειά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ