• Ναυτιλία

    Έλληνες εφοπλιστές: Τον Ιανουάριο πώλησαν 9 πλοία και εισέπραξαν 333,3 εκατ. δολάρια – Πώλησαν πλοίο κοντέινερ με 130 εκατ. δολάρια!

    Έλληνες εφοπλιστές: Τον Ιανουάριο πώλησαν 9 πλοία και εισέπραξαν 333,3 εκατ. δολάρια – Πώλησαν πλοίο κοντέινερ με 130 εκατ. δολάρια!

    containerships


    Οι Έλληνες εφοπλιστές και τον μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied, αγόρασαν τα περισσότερα ποντοπόρα πλοία από “δεύτερο χέρι”, δαπανώντας το ποσό των 329,2 εκατ. δολαρίων.

    Ωστόσο, τον ίδιο μήνα, πώλησαν εννέα πλοία και εισέπραξαν 333,3 εκατ. δολάρια.

    Το εντυπωσιακότερο όμως στοιχείο είναι ότι μόνο από την πώληση ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων εισέπραξε 130 εκατ. δολάρια.

    Αναλυτικότερα, οι εφοπλιστές αγόρασαν τον Ιανουάριο, συνολικά 18 πλοία, από τα οποία τα 13 ήταν δεξαμενόπλοια, που ερμηνεύεται ότι περιμένουν αύξηση των ναύλων στον τομέα αυτό.

    Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Γερμανοί που αγόρασαν 17 πλοία και ακολουθούν οι Κινέζοι με 16 πλοία, η Σιγκαπούρη με 13 πλοία, το Κατάρ με 10 πλοία, η Ελβετία με 6.

    Συνολικά αγοράστηκαν 170 πλοία.

    Από τα εννέα πλοία που πούλησαν οι Έλληνες εφοπλιστές, τα 2 είναι Bulk Carriers, τα 5 είναι τάνκερ και τα 2 πλοία Gas.

    Από την πώληση των φορτηγών οι Έλληνες εφοπλιστές εισέπραξαν 38, εκατ. δολάρια, από τα δεξαμενόπλοια 165,1 εκατ. δολάρια και 130 εκατ. δολάρια από την πώληση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Διαβάστε επίσης

    Ποδαρικό με αγορές τάνκερ από τους Έλληνες εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ