• Ναυτιλία

    Ελένη Πολυχρονοπούλου: Επέκταση της HEMEXPO σε προϊόντα Decarbonisation

    Ελένη Πολυχρονοπούλου - Παναγιώτης Τσάκος

    Ελένη Πολυχρονοπούλου – Παναγιώτης Τσάκος


    «Τα τελευταία δέκα χρόνια η Hemexpo έχει γίνει πιο εξωστρεφής και αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο και έχει συμμετάσχει στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις ναυτιλίας, όπως η SeaAsia Posidonia SMM κ.λπ. και έχει διευρύνει την παρουσία της στην περιοχή Άπω Ανατολής, Σιγκαπούρη, Σαγκάη και άλλα ναυτιλιακά κέντρα με την υποστήριξη του Enterprise Greece», τόνισε στη διάρκεια εκδήλωσης της Hemexpo η Ελένη Πολυχρονοπούλου και πρόσθεσε:

    «Η Κορέα υπήρξε μεγάλος στόχος για την κατασκευή ισχυρών δεσμών με τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας με την υποστήριξη ελληνικών πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών οι οποίες δείχνουν τη συνεχή εμπιστοσύνη τους στον ναυτιλιακό εξοπλισμό των μελών του συνδέσμου».

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Capt Παναγιώτης Τσάκος, ο Σίμος Παληός, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο Γιάννης Πολυχρονόπουλος, ο Πρέσβης της Κορέας κ Jung Il LEE και τα μέλη και οι φίλοι της Hemexpo.

    Η Hemexpo, όπως ανακοινώθηκε, υπέγραψε επίσης επιχειρηματικές συμφωνίες με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και το πορτογαλικό Ναυτικό. Επίσης, γίνονται ενέργειες και προσπάθειες για την ανάπτυξη φιλικού προς το περιβάλλον εξοπλισμού βοηθώντας τις ναυτιλιακές εταιρείες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις CII EEXI.

    Αναφερόμενη στους στόχους της Hemexpo για το 2024, η Ελένη Πολυχρονοπούλου, τόνισε:

    «Ενίσχυση του κλάδου, εστίαση περισσότερο στην παροχή υπηρεσιών και εξοικονόμησης ενέργειας, περαιτέρω συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, διερεύνηση ευκαιριών χρηματοδότησης, διοργάνωση εργαστηρίων με τη Martecma στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, εντατικοποίηση της συνεργασίας με τις Αμυντικές Βιομηχανίες και στοχεύοντας στην ίδρυση της Ακαδημίας της Hemexpo, η οποία θα παρέχει κίνητρα σε νέους επαγγελματίες για να εργαστούν στις εταιρείες της Hemexpo».

    Ο Cpt Παναγιώτης Τσάκος, στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τα μέλη της Hemexpo για τα επιτεύγματά τους, την φανταστική δουλειά και τις σωστές συνεργασίες που αντανακλούν στο καινοτόμο πνεύμα και στις εξαιρετικές δυνατότητες των κατασκευαστών εξοπλισμού θαλάσσιου εξοπλισμού και είναι μια προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Safe Bulkers: Μερική ανανέωση του στόλου με αγοραπωλησίες δύο πλοίων

    Γιάννης Κούστας (Danaos): Επενδύσεις 241 εκατ. δολ. για δύο νεότευκτα containerships και δύο capesize

    Η Αγγελική Φράγκου πούλησε δύο πλοία για 63,1 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ