• Ναυτιλία

    Εκθεση του υπουργείου Ναυτιλίας στη Μυτιλήνη με θέμα «η Ελληνική ναυτιλία στα νησιά τον 19ο και 20ο αιώνα»


    Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο: “Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία στα νησιά τον 19ο και 20ο αιώνα”.

    Η έκθεση ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου και θα κλείσει στις 25 Νοεμβρίου 2022. Οι ώρες που μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί είναι από Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 15:00) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας (Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη, 81100).

    Η έκθεση ιχνηλατεί την πορεία της εμπορικής ναυτιλίας του 19ου και 20ου αιώνα, στην Ελλάδα, ενώ “ταξιδεύει” τον επισκέπτη με ελληνικά πολεμικά σκάφη, περιηγείται ανάμεσα σε ξυλόγλυπτα, ναυτικές εκδόσεις, όργανα ναυσιπλοΐας, θαλασσογραφίες, προσωπογραφίες.

    Σκάφη εξιστορούν την παγκόσμια ναυτιλία, της οποίας οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι πρωτοπόροι.

    Πώς οδηγηθήκαμε από το ιστίο στον ατμό;

    Ποιος ο ρόλος των Ελλήνων ναυτικών στη νικηφόρα έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης και στη δημιουργία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους.;

    Πώς αναπαρίστανται σκηνές από τη ζωή των Ελλήνων ναυτικών και μιας θαλασσοκράτειρας χώρας στη λαϊκή τέχνη της χώρας;

    Όλα αυτά αποτυπώνονται στα εκθέματα που παρουσιάζονται και σημάδεψαν τη «ρότα» της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας τα τελευταία 200 χρόνια.

    Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και καταγραφή της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας της ναυτιλίας καθώς και της ναυτικής παράδοσης της Ελλάδας, μέσω της έκθεσης που επιμελείται η ομάδα του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης.

    Διαβάστε επίσης

    Ένα δεξαμενόπλοιο VlCC ναυπήγησης του 2020 αγόρασε η Tsakos Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ