• Ναυτιλία

    Έκρηξη στη ναυτιλιακή εταιρεία Zim στον Πειραιά

    • NewsRoom


    Έκρηξη μηχανισμού από αποτελείτο από γκαζάκια σημειώθηκε στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Zim στον Πειραιά.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εμπρηστικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν τις 02:00 σήμερα Τετάρτη, στην είσοδο κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Κάστορος, στον Αγιο Διονύσιο.

    Εκτός από τη ZΙΜ Integrated Shipping, στο κτήριο γραφείων στεγάζεται και το ελληνικό υποκατάστημα της εταιρείας ναυτιλιακής ασφάλειας Diaplous Group.

    Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελείτο από 2 γκαζάκια, εύφλεκτο υλικό και στουπί.

    Οι άγνωστοι πέταξαν τρικάκια στα γραφεία σχετικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

    Επί τόπου μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και ειδικοί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για το είδος του μηχανισμού και τυχόν άλλα που θα μπορούσαν ν’ αποκαλύψουν τους δράστες.

    Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει μια τζαμαρία στην είσοδο του κτιρίου, ενώ παρατήρησαν και σημάδι από μαύρισμα στον τοίχο.

    Πυρκαγιά, πάντως, δεν προκλήθηκε καθώς δύναμη της Πυροσβεστικής που μετέβη στο σημείο δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ευπατρίδης Άρης Θεοδωρίδης: Το «προσφυγάκι» που σπούδασε ναυπηγός και έγινε εφοπλιστής και Μεγάλος Ευεργέτης



    ΣΧΟΛΙΑ