• Ναυτιλία

    Drewry: Οι ναύλοι είναι 64% από την ίδια εβδομάδα του 2023

    Drewry World Container

    Drewry World Container


    Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Drewry Supply Chain Advisors, οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων συνέχισαν την πτωτική πορεία και την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων τους μειώθηκε κατά 1% και διαμορφώθηκε στα 2.795 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών και είναι 64% υψηλότερο από την ίδια εβδομάδα του 2023.

    Οι ναύλοι από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 4% ή 184 δολάρια σε 4.710 δολάρια ανά FEU.

    Ομοίως, οι τιμές από το Ρότερνταμ στη Σαγκάη μειώθηκαν κατά 3% ή 27 δολάρια σε 767 $δολάρια ανά κοντέινερ.

    Επίσης, οι τιμές από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά 2% ή 70 δολάρια σε 3.634 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.

    Εξάλλου, οι τιμές από τη Σαγκάη προς το Ρότερνταμ και το Ρότερνταμ προς τη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 1% στα 3.050 δολάρια και 2.224 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών αντίστοιχα.

    Ενώ οι τιμές από το Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη αυξήθηκαν κατά 1% ή 5 δολάρια και διαμορφώθηκαν στα 693 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.

    Ταυτόχρονα, οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς τη Γένοβα και τη Νέα Υόρκη προς το Ρότερνταμ παρέμειναν σταθερά στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας.

    Ο οίκος Drewry αναμένει μια μικρή μείωση των ναύλων μεταφοράς στο Transpacific, ενώ το Transatlantic και η Ασία-Ευρώπη οδεύουν προς τη σταθερότητα τις επόμενες εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Πασχάλης Διαμαντίδης: Ένα ακόμη πλοίο για τον στόλο των 292 εκατ. δολαρίων της Velos

    Γιάννης Στουρνάρας: Προτάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού ναυτιλιακού clusters

    H δυναμική παρουσία της Ναυτιλίας των Ελλήνων στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών



    ΣΧΟΛΙΑ