• Ναυτιλία

    Η Dport θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της μετά το νέο ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά

    • NewsRoom
    Εργαζόμενοι της DPort Services στον Πειραιά σε απεργία


    Η DPort Services με ανακοίνωση της τονίζει ότι σήμερα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, και ώρα 4.45 π.μ. σημειώθηκε ατύχημα σε εργαζόμενο επί ελλιμενισμένου πλοίου που εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες.

    Στη συνέχεια εξηγεί ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το ατύχημα προήλθε από σπάσιμο προστατευτικού κιγκλιδώματος (ρέλι) του πλοίου με συνέπεια την απώλεια ισορροπίας, και τη πτώση του συναδέλφου, άμεσα ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan για την παροχή ιατρικής βοήθειας.

    Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των θεραπόντων ιατρών, η κατάσταση του εργαζομένου είναι εκτός κινδύνου και η παραμονή του στο νοσοκομείο συνεχίζεται προληπτικά.

    Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, τονίζουν επίσης ότι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στον εργαζόμενο και την οικογένεια του και έχουν φροντίσει όποια μέριμνα απαιτείται για τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του και δηλώνουν:

    «Την ίδια στιγμή έχουν ήδη ξεκινήσει από τις Αρχές οι διαδικασίες για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του συμβάντος, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα.

    Προτεραιότητα όλων αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να αποτελεί η υγεία του εργαζομένου και η ενδελεχής εξέταση των δεδομένων του συμβάντος.Κάθε προσπάθεια να εγραλιοποιηθεί το περιστατικό, έχει στόχο μόνο τη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης, για την οποία η εταιρεία έχει δεσμευθεί και έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα εν μέσω ενός ανοικτού και εποικοδομητικού διαλόγου. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες αποσκοπούν μόνο στην διατάραξη οποιασδήποτε θετικής εξέλιξης.

    Κύρια μέριμνα της DPort Services ήταν, είναι και θα είναι πάντα η διασφάλιση της εργασίας των 2.100 εργαζομένων μας, το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους όπως και η προβολή της αλήθειας με σκοπό την αποφυγή της παραπληροφόρησης από όσους στοχεύουν στον διχασμό των εργαζομένων μας.

    Τέλος, η DPort και οι συνεργαζόμενες εταιρείες σας ενημερώνουν ότι θα προστατέψουν με κάθε τρόπο την εργασιακή ειρήνη και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, δεν θα παρεκκλίνουν από τα αρχικώς συμφωνηθέντα και θα τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Νέο εργατικό ατύχημα στο container terminal της ΣΕΠ/Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

    ΕΝΕΔΕΠ: Απέρριψε τις προτάσεις της Dport – Cosco για τις αυξήσεις και ζητά επέκταση των συμβάσεων



    ΣΧΟΛΙΑ