• Ναυτιλία

    Δωρεά του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» στην ιστορική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας

    • NewsRoom
    Μαρία Αγγελικούση

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», Μαρία Αγγελικούση


    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», Μαρία Αγγελικούση, υπέγραψαν στις 27/2/2024 ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης του έργου, για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του κτηρίου κοιτώνων των σπουδαστών της ιστορικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.

    Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο δωρεάς του Ιδρύματος, προς την Ακαδημία, θέλοντας να στηρίξει την ελληνική ναυτική παράδοση, να δώσει περαιτέρω ώθηση στο ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και ταυτόχρονα να βοηθήσει το ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικά, νησί της Ύδρας.

    Τόσο ο κ. Στυλιανίδης όσο και η κα. Αγγελικούση αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα διαρκούς ενίσχυσης των Ακαδημιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές με σκοπό να εκπαιδεύονται οι νέοι που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού.

    Ένα επάγγελμα με τεράστιες προοπτικές επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική ναυτιλία.

    Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα, στον ιδιαίτερης αισθητικής χώρο της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», παρουσία μελών του ιδρύματος, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Διοικητή της Ακαδημίας Πλοιάρχου Λ.Σ. κ. Ευάγγελου Δανόπουλου και της αν. Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου κας. Ιωάννα Μπερκέτη.

    Την Διεύθυνση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου, εκπροσώπησε η προϊσταμένη του Τμήματος Εκτέλεσης Κτηριακών Έργων, κα. Ζηνοβία Κυραμαργιού. Ανάδοχος του έργου είναι η «ΔΗΛΟΣ ΑΤΕ», την οποία εκπροσώπησαν οι κ.κ. Αναστάσιος και Κωσταντίνος Καραογλάνης.

    Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τους θερινούς μήνες, ώστε οι ανακαινισμένοι χώροι, να υποδεχθούν τους σπουδαστές της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

    Διαβάστε επίσης: 

    Διαχρονική συνεργασία IMO και HELMEPA

    Οι Έλληνες πλοιοκτήτες εξακολουθούν να κυριαρχούν στις διελεύσεις της Ερυθράς Θάλασσας

    Πόλυς Β. Χατζηιωάννου (Safe Bulkers): Υποτροφίες-κίνητρο για σπουδές στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου



    ΣΧΟΛΙΑ