• Ναυτιλία

    Διοικητικές αλλαγές στην Navios – Αποχώρηση του Λεωνίδα Κορρέ

    Διοικητικές αλλαγές στην Navios - Αποχώρηση του Λεωνίδα Κορρέ

    Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Partners


    Αναβάθμιση του Στράτου Δεσύπρη και της Εριφύλης Τσιρώνη ανακοίνωσε η Navios Maritime Partners LP (“Navios Partners”) (NYSE: NMM), η εισηγμένη εταιρεία η οποία διευθύνεται από την Αγγελική Φράγκου.

    Οι αλλαγές που έγιναν στα ανώτερα κλιμάκια της εταιρείας αφορούν την προώθηση του Στράτου Δεσύπρη στη θέση του Chief Operating Officer και ο διορισμός της Εριφύλης Τσιρώνη στη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας.

    Ο Σ. Δεσύπρης εντάχθηκε στον Όμιλο Navios το 2006 και εργάσθηκε ως Chief Financial Officer της Navios Partners από το 2010. Στη διάρκεια της παρουσίας του στη Navios Partners, ηγήθηκε μιας σειράς πρωτοβουλιών, όπως συγχωνεύσεις, εξαγορές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

    Ο Στράτος Δεσύπρης θα συνεργαστεί στενά με την Αγγελική Φράγκου στην ηγεσία της εκτέλεσης των στρατηγικών στόχων της εταιρείας και θα έχει την κύρια ευθύνη για την επίβλεψη των επιχειρηματικών λειτουργιών.

    Η Ε. Τσιρώνη εντάχθηκε στον Όμιλο Navios το 2014 και έχει περίπου 24 χρόνια εμπειρίας στη χρηματοδότηση πλοίων, συμπεριλαμβανομένων ανώτατων θέσεων σε εμπορικές τράπεζες. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Chief Financial Officer της Navios Maritime Containers L.P. μέχρι τη συγχώνευσή της με τη Navios Partners τον Μάρτιο του 2021.

    Σχολιάζοντας τις δύο αυτές αποφάσεις, η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Partners, δήλωσε: «Αυτές οι αναβαθμίσεις θα εξυπηρετήσουν καλά τη Navios Partners. Έχω αρχίσει να εκτιμώ την ακούραστη αφοσίωσή τους στην εταιρεία και τη βαθιά τεχνογνωσία του κλάδου. Ως COO, ο κ. Δεσύπρης θα ενισχύσει τις καθημερινές μας λειτουργίες και τις στρατηγικές μας δυνατότητες. Η κ. Τσιρώνη, ως CFO, προσθέτει στην ηγετική μας ομάδα έναν επαγγελματία χρηματοοικονομικής ναυτιλίας παγκόσμιας κλάσης».

    Η Navios Partners ανακοίνωσε επίσης την παραίτηση του κ. Λεωνίδα Κορρέ, Chief Financial Officer της Navios Maritime Acquisition Corporation. Η κ. Φράγκου δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Λεωνίδα για τις πολλές συνεισφορές του στην Εξαγορά της Navios και του εύχομαι καλή επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες».

    Διαβάστε επίσης:

    Κέρτσικωφ-Καρασταμάτη: Από τα big deals στις κατασχέσεις πλοίων η Eletson

    Λιμάνι Πειραια: Ποια αιτήματα των εργαζομένων δηλώνει πως αποδέχεται η COSCO



    ΣΧΟΛΙΑ