• Ναυτιλία

    H Credit Suisse διακόπτει την κάλυψη μετοχών γνωστών ναυτιλιακών εταιριών (και ελληνικών)

    Credit Suisse

    Credit Suisse


    Η Credit Suisse σταματά να καλύπτει τις μετοχές κάποιων ναυτιλιακών εταιριών, καθώς, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας από τους κορυφαίους αναλυτές της αποχωρεί από την τράπεζα. Πρόκειται για τον αναλυτή ναυτιλιακού κλάδου, Gregory Lewis, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κάλυψη και την παρακολούθηση της πορείας των συγκεκριμένων μετοχών.

    Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα σταματά την κάλυψη των εταιριών Golar LNG, Euronav, Frontline, Teekay Tankers, Seacor, Seaspan, Scorpio Tankers, καθώς και των ελληνικών ναυτιλιακών GasLog και Dynagas LNG.

    Gregory Lewis, αναλυτής

    Με τις πετρελαϊκές εταιρίες, τις οποίες επίσης κάλυπτε ο Lewis, θα ασχοληθεί άλλος αναλυτής της Credit Suisse.

    Πηγές που επικαλείται το tradewinds, αναφέρουν ότι ο Gregory Lewis, ο οποίος κάλυπτε το ναυτιλιακό κλάδο από το 2007, θα συνεργαστεί με την επενδυτική τράπεζα και τη χρηματιστηριακή BTIG. Ωστόσο, προς το παρόν καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση.

    Η Credit Suisse που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στη χρηματοδότηση πλοίων έχει επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα στις εταιρίες μεταφοράς LNG. Ήταν μία από τις  τράπεζες που συμμετείχαν σε μια πιστωτική διευκόλυνση 1,3 δισ. δολ. και ακόμη δάνειο 1 δισ. ευρώ στην GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Παράλληλα, είχε συμμετοχή σε δάνειο που δόθηκε το 2014 στην Dynagas, του εφοπλιστή γ. Προκοπίου.

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλληνας εφοπλιστής πίσω από την εξαγορά πλοίου της Noble Group

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Η ΤΕΝ έφτασε στα 65 πλοία και συνεχίζει… Ο επόμενος στόχος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Α. Φράγκου: Αυτό είναι το kamsarmax που αγόρασε η Navios Partners



    ΣΧΟΛΙΑ